Pikkutirppoja

Nuorisojengi koolla jo aamuvarhain.

Huomenta! Hieno aamu ja öttiäisiäkin on jo liikkeellä.

Silmä tarkkana tässä niitä vaanitaan.

Lentoharjoituksia.

Uteliaisuus oli molemminpuolista.

Rantapuista kuului vilkas keskustelu. Soudin lähemmäksi katsomaan. Monenlaisia pikkutirppoja näytti olevan aamupalan etsinnässä. Tässä yksi heistä.

Oli siellä sinitinttejäkin. Suurin osa tirpoista oli piilossa, kova mekkala vaan kuului.

Tirppa tillimaalla.

Nämä kuvat eivät nyt täytä edes lintukuvan minimivaatimuksia, mutta parempaankaan ei vaatimattomalla kalustolla pysty. Luontohavaintoina menevät.

Mainokset

10 kommenttia artikkeliin ”Pikkutirppoja

 1. Ihania kuvia. Näissä näkyy muutakin kuin tirpan höyhenet, ympäristöä ja luontoa. Kaunista vettä ja valoa. Nyt on paljon tirppoja pihapiirissä, taitaa jo nälkä tuoda ruokaa etsimään. Oliskohan tuo viirusilmä pajulintu..

  1. Paljon on tosiaan erilaisia pikku siivekkäitä liikkeellä, osa pihapiirin linnuista taitaa olla jo muuttomatkalaisia. Eräänä päivänä näin valtavasti peippoja kasvimaalla. Nuo pajulinnun näköiset linnut ovat minulle kaikki ”pajulintuja”, vaikka onhan niitä muitakin sitä muistuttavia. Kiitos, Elisa.

 2. Västäräkit nauttivat silminnähden aamuauringon lämmöstä. Monta lintusta sait kuvattua, sinitiaisenkin. Ihmettelen, missä meidän tirpat ovat, tasan yhden linnun näin saunareissulla tänään.

  1. Olisivatkohan nuo västäräkin poikaset sisarusparvi… Yhdessä tulivat ja menivät. Luonto on jo kovasti hiljentynyt lintujen äänistä, eivät laulele enää kuten alkukesällä. Syödessään kyllä innostuvat juttelemaan keskenään, joskus kovastikin.

 3. Kyllähän sellainen kuva on aina mielenkiintoisempi katsella missä on muutakin kuin se lintu. Nuo västäräkit kivellä olivat niin valoisia ja eläväisiä otoksia. Pidin myös tuosta tillinmaan tiirailiasta.
  Kuka se nyt heittäytyy turhan vaatimattomaksi.

  1. Kiitos, Pehmyt piirto. Joskus välillä vaan harmittaa, kun ei millään saa lähempää kuvattua lintuja. Minun on ehkä parasta keskittyä ötököihin, ovat riittävän lähellä…

 4. Syyskuussa on hyvällä säällä joskus aamuisin aivan valtava pikkulintujen vilske, tulee ihan hetkittäin kevät mieleen siitä kuhinasta.
  Pilvisinä a koleina aamuina on öttiäisateria joskus näillä pienillä tiukassa. Myöhäisiä pääskysiä katselin tässä yhtenä aamuna, kun yrittivät ihan asfaltin pinnassa kiinni lentelemällä saada jotain purtavaa.
  Hauska tuo tillimaalla pönöttäjä.

  1. Kyllähän linnut jo kokoontuvat muuttomatka mielessä. Yhtäkkiä voi pihalle pölähtää parvi peippoja tai muita pikkulintuja. Jatkavat syötyään matkaansa. Sinnikkäästi pääskysiä vielä näkee täälläkin, veden yllä lentelevät usein hyönteisiä nappailemassa. Pönöttäjä istuu tomaatin tukikepillä tillipuskan takana. Täällä oli muuten viime yönä pakkasta, vieläkin on maa kuurassa varjopaikoissa.

 5. Minäkin pidän tuosta tillipuskakuvasta ja tillin varsien välistä näkyy ihania väriläiskiä: oranssia, keltaista ja vähän punaistakin. Västäräkkejä näkee vielä todella paljon ja kukapa ei nauttisi auringon paisteesta ja lämmöstä.

  1. Siellä takana on kehäkukkia, krasseja, samettikukkia, varastoitunutta aurinkoa. Kiitos, Mirja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s