Punaposket

Siellä ne odottavat metsässä.

Osaavatkin olla hyviä, puolukat. Poimimisella ei ole vielä mitään kiirettä, paranevat vaan syksyn mittaan.

Myöhäisherännyt.

26 thoughts on “Punaposket

  1. Suloiset puolukat ♥ ja kuvat. Puolukan kukka on tosi kaunis. Eilen kun tulimme töistä kotiin niin äitini oli tuonut ihanaa vispipuuroa meille, nams. Ja puolukkahillo on myös hyvää, ja mehu.. Eli kaikki! Löytyikö hyvin puolukkaa?

    1. Viitsisiköhän enää ruveta vispipuuron tekoon… Lasten ollessa pieniä sitäkin tuli väsättyä. Hyvää se on. Ihan hyvin näyttää puolukkaa olevan, kuivuudesta huolimatta. Lisäksi olivat isoja. En tosin vielä niitä poiminut kuin suuhun, kävin vain tutkimassa tilannetta. Ensin piti saada perunat kuokittua. Puolukoilla ei ole mitään kiirettä, monasti olen vasta lokakuussa ne poiminut. Ja niitä pitää olla paljon! Survon puolukat 20 litran sankkoihin ja laitan kellariin. Syön survosta (ilman sokeria, ehdottomasti) puolukka- ja lantturaasteen kanssa. Ei tarvitse ostaa ulkomaan hedelmiä, niitä ei tee edes mieli. Kiitos, Elisa.

  2. Kiitos, irma tilannetiedotteesta🙂 Minun piti huomenna mennä tarkastamaan tilannetta, mutta sehän selvisikin täällä makuuhuoneen nurkassa. En oikein olisikaan ehtinyt, saavat odottaa siellä rauhassa. Ennen hirvistysaikaa on kuitenkin käytävä. Sitten ei enää uskalla, kun ei tiedä onko jahti käynnissä.

    1. Oleppa hyvä vaan. Voihan tietysti tilanne vaihdella eri puolilla maata. Toivottavasti kuitenkin löytyy sieltäkin. Ihan rauhassa voivat tosiaan vielä kypsyä kunnolla ja pakkanenkin puraista. Nallekin voisi ensin osuutensa popsia talven varalle.

    1. Luonnossa syötynä tuoreeltaan puolukat, kuten muutkin marjat, maistuvat tosiaan ihan erilaiselta kuin kotiin jemmatut. Ja puolukankeruu on yhtä juhlaa!

  3. kauniita punaposkia ovat, kukka niin herkänkaunis. Onhan noita jo tullut riivittyä metsässä suuhun, ei malta olla maistamatta. Onneksi mehevää puolukkaa näyttäisi tulevan, mustikat valitettavasti kuivuivat oksille.

    1. Puolukatkin ovat Luontoäidin lahja maan moninaisille asukkaille, onhan niitä monia muitakin herkkuja tarjolla. Mustikoita tuli tänne ihan hyvin myös, tosin paikallista vaihtelua on paljon. Puolukka innostuu monasti availemaan kukkia myös syksyllä, tänä syksynä niitä näyttää olevan tavallista enemmän.

    1. Niin, keväälläkin lumen sulettua voi niillä herkutella metsässä. Tosin ovat silloin jo parhaan kirpeytensä menettäneet, mutta puolukoita ovat kuitenkin.

  4. Ai, että kun näyttääkin niiiiin hyvältä!
    Mutta en uskalla metsään mennä nyt, kun siellä on niitä kamalia hirvikärpäsiä!

    1. Ei kai Harakka pieniä kärpäsiä pelkää… Sinne vaan sekaan! Voihan niiltä suojautuakin. Hyviä ovat puolukat, kannattaa uhmata hirvikärpäsvaaraa puolukoita saadakseen.

  5. Punaisia vitamiinipommeja, nam. Maistelin niitä sienestysretkellä ja löysin hyvän paikan. Puolukka on parhaimmillaan metsässä syötynä, noukkimisesta ei meinaa tulla mitään, kun pitää välillä rohmuta suun täydeltä. Äitini tekee ”Vaasan Jaakkoo” , se on hyvää mehua. Itse teen vähän raaemmista marjoista hyytelöä, sen on kyllä hyvää kaalilaatikon ja mustanmakkaran kanssa.

    1. Kävin blogillasi ihailemassa hienoja metsäretkesi kuvia. Nyt kannattaakin ensin keskittyä sienien keruuseen, puolukat ehtii vielä myöhemminkin kopaista jemmaan. Minä tykkään puolukoista ihan sellaisenaan. Survottuina omaan mehuunsa ne säilyvät kellarissa hyvin talven yli, hyvänä puolukkavuotena olen kerännyt niitä niin paljon, että kahdeksi vuodeksi riitti ja hyvin säilyivät tuonkin ajan. Säästyy pakastintilaa, kun ei tarvitse puolukoita sinne tunkea.

  6. Otsikon mukaan odotin omenoita. Puolukan posket ovat punaisemmat kuin omenan. Lapsuusnaapuri säilöi puolukat veteen pulloihin. Ja pullot lähteeseen.

    1. Puolukat ovatkin pelkkää punaposkea koko marja. Puolukoiden veteen säilöminen onkin vanha tapa, ihan hyvä sellainen.

  7. Kauniita ovat nuo punaposket, meilläkin mökin rinteessä näkyi olevan, ihan kun olisivat hiukan raakoja vielä olleet.

  8. Olisikohan puolukka se melkein kaikkein paras marja, jos ihan pakko olisi valita? Minun suuri suosikkini ainakin.
    Puolukoiden kannattaa tosiaan antaa kypsytellä rauhassa metsässä, ne eivät enää ollenkaan niinkuin joku muu luonnontuote.

    Herkullista valonsekaista punaista kuvissa. Kas kun joku vielä oli innostunut kukkimaankin. Puolukan kukka on läheltä katsottuna liljankukkamaisen uhkea.

    1. Eipä tarvitse minunkaan miettiä tuota marjojen paremmuusjärjestystä: puolukka ehdottomasti! Puolukassahan on omaa säilöntäainettakin, bentsoehappoa, joten säilyvät erinomaisesti omassa mehussaan survottuina kellarissa. Luulisi, että kellarin puuttuessa myös vaikkapa kerrostalon parvekkeella syksystä kevääseen. Säästyy pakastintilaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s