Auringossa seilaajat

Terve! Eikös olekin mahtava päivä seilailla järvellä?

Katsohan, miten lapset ovat kasvaneet kesän aikana.

Emon vanavedessä on turvallista polskutella.

Kuin kaksoset.

Käydäänpäs välillä toisella rannalla.

Tutuksi on meille jo tullut tämä järvi.

Nähdään taas! Täällähän sitä seilataan vielä pari kuukautta, ellei kauemminkin. Kunnolla lentämäänkin pitää vielä opetella.

Mainokset

14 kommenttia artikkeliin ”Auringossa seilaajat

  1. Komeita ovat laulujoutsenet. Onneksi heitä on nykyään runsaasti. Kiitos, Elisa.

 1. Hauska nähdä näitäkin, täällä Helsingissä on vain mykkiä kyhmyjoutsenia. Uljas lintu ensimmäisessä kuvassa.

  1. Laulujoutsenten ääntely on tosiaan komeaa kuultavaa, varsinkin keväällä. Suoraryhtisiä ja ylväitä lintuja ovat he, kansallislintumme. Tulevat aikaisin keväällä, lähtevät vasta vesien jäätyessä. Jotkut talvehtivatkin täällä avoimissa virroissa.

 2. Komeat neloset, harmaa väritys heillä on vielä. Emokin on komea pitkine kauloineen. Ovatko poikaset jo opetelleet lentämistä? En enää muista, koska oppivat lentämään, meidän mökkijärvellä ei pesintä ole onnistunut pariin vuoteen. Mieheni kuuli eräältä mökkiläiseltä uskomattoman tarinan. Mies oli tänä keväänä soudellut järvellä ja nähnyt joutsenenpesällä karhun, joutsenet olivat pitäneet hirveää meteliä ja niitä ei ole koko kesänä näkynyt.

  Eilen saunareissulla huomasin vastarannalla yksinäisen joutsenen, se oli lempipaikassaan syömässä. Toista joutsenta ei näkynyt koko iltana. Paha aavistus hiipi mieleeni, oliko joutsen joutunut karhun saaliiksi puolustaessaan pesäänsä. Voihan kyseessä olla joku muukin joutsen, toivottavasti.

  1. En ole vielä nähnyt poikasten lentoharjoituksia, joten en tiedä, joko ovat opetelleet. Tämä perhe oleilee enimmäkseen järven toisella puolella, joten harvemmin sitä näen. Aika hurja luontohavainto tuo karhu ja joutsenet.
   Näkemäsi joutsen ei välttämättä ole yksinäinen, eiväthän ne jatkuvasti kulje muun perheen mukana. Tämänkin perheen toinen aikuinen oli jossain kauempana. Täällä on myös vuosikausia elellyt leskijoutsen, jonka puoliso lensi voimalinjoihin. Tänä kesänä en ole sitä enää nähnyt, lieneekö löytänyt uuden puolison.

 3. Isoista linnuista se kaunein!
  Meilläpäin on harvinaista nähdä noita, kiva kun saan blogissasi niitä ihastella.

 4. Jopa ovat isoiksi kasvaneet syksyn kellertävässä auringossa. Joutsenten määrä on tänä kesänä maassamme sitten nelinkertaistunut 8)

 5. Kauniita, niin uljaita. Onneksi lapsukaiset ovat kasvaneet jo noin suuriksi. Niillä on pian pitkä lento edessä. Hauskasti harmaa kokoväritys, nokkaa myöten pikkuisilla.

  1. Ovat tosiaan ”vauvanharmaita” vielä kokonaan poikaset, mutta eiköhän pian ala valkoistakin ilmaantua siipiin. Ja keltaista nokkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s