Tulivathan he sittenkin!

Kauan odotettu vierailija yllätti silloin, kun sitä vähiten odotti.

Siinä nukkapähkämöllä amiraali istua kökökki ja katseli ympärillä olevia kukkia.

Auringonkukat vetivät eniten puoleensa.

Perhosbaarin avulla olisi amiraaleja varmaan saanut aikaisemminkin tulemaan vierailulle, mutta päätin luottaa näihin luomubaareihin. Ovathan he ennenkin tulleet ilman erityishoukuttimia.

Ja hyvin maistui.

Maistui se näinkin päin.

Hienot ovat siipien alapuoltenkin kuviot amiraalilla.

Kaverikin tuli osingolle.

Teehän vähän tilaa.

Mitäpä muuta täältä löytyy…

Huhuu, täällä ollaan!

Nokkosperhonen tykkäsi mäkimeiramin viimeisistä kukista.

Kukkakärpäset taas ruiskukista.

”Punaiset” auringonkukat ovat kukkakameleontteja. Nyt ovat tämän värisiä.

30 kommenttia artikkeliin ”Tulivathan he sittenkin!

 1. Säästivät parhaan paikan viimeiseksi! Ihanaa nähdä tähän aikaan perhosia, oletpa oikea onnentyttö 😉 Toissailtana pyörälenkillä näin vielä sudenkorennon, mutta perhosia en muista nähneeni ’pitkään’ aikaan..
  Ihanat, värikkäät kuvat!

  1. Sudenkorentoja ja heinäsirkkoja on vielä paljon liikkeellä täälläkin. Sirkat sirittävätkin vielä. Kiitos, Elisa.

 2. Perhosia perhosia!
  Miten voitkin kaikki maailman eläinlajit tunnistaa?
  Mä vain kuvaan, tietämättä mitä kuvaan. ;D

  1. Enhän minä nyt kaikkia läheskään tunnista, ihan vaan näitä tavallisimpia. Toisaalta, eihän tunnistaminen olekaan yhtä oleellista kuin kuvaaminen…

 3. Kauniita kukkia sinulla! Hienot fraktaalikuviot auringonkukkien keskustassa. Tännekin amiraalit löysivät vasta hiljattain. Näille alkusyksyn vieraille pitää kai sitten jatkossakin varata syyskukkijoita tarjolle.

  1. Yleensä amiraalit ovat tulleet punahattujen ollessa parhaassa kukassa, mutta nyt myöhästyivät siitä herkusta. Hyvä, kun on noita lintujen kylvämiä auringonkukkia vielä kukassa. Onhan niitä vielä muitakin, mutta nämä tuntuvat vetoavan eniten amiraaleihin. Enpä olekaan aikaisemmin katsonut auringonkukkia sillä silmällä, että fraktaalikuvioita…

 4. Kyllä tuo amiraali on kaunis perhonen. Näin sen livenä elokuun loppupuolella ja sain myös kuvattua sen. Sinulla on kauniita ”perhospyydyksiä” kukkimassa. Tänään näin vain kaaliperhosia lentelemässä.

  1. Eiväthän kaaliperhoset ole ”vain”, ihan tasavertaisia perhosia ovat kaikki. Mutta – täytyy myöntää, että amiraali ilahduttaa aina erityisesti syksyllä.

 5. Ihania, aurinkoisia kuvia, herkulliset värit. Perhosia ei ole täälläkään näkynyt, mutta sudenkorentoja. Kävin nyt iltapäivällä tuolla rantamilla ja edestäni nousi sudenkorentoja, ei yhtä eikä kahta vaan niitä oli runsaasti. Lensivät jonkun matkaa ja taas laskeutuivat heinikkoon.

  1. Tuntuu, kuin kukkien värit olisivat syksyllä vahvempia kuin kesällä. Vai onko vain kuvittelua… Sudenkorennot lentävät tosi myöhään syksyllä. Kiitos, Pehmyt piirto.

 6. Aivan, ei tuossa nyt mitään erityisiä baareja enää tarvita. Nauttivat noista eväistä täysin siemauksin.
  Aivan ihana tuo ruiskukkakuva!

  1. Olen aina pitänyt perhosbaareja vähän huijauksena, siksi en ole niihin innostunut. Luomua sen olla pittää. Kiitos, Taru.

 7. Perhoset ovat komeita. Jotkut tekevät niistä taulujakin… mistä tuli mieleeni Topeliuksen satu ”Pikku hengetär”. Se on hieno satu. Kiitos että muistutit.

 8. Todella hienot kuvat Amiraalista. Tänäkesänä on vähemmän näkynyt perhosia kun viimekesänä. Isoista perhosista Suruvaippa ja Neitoperhonen oli bongattavien listalla.

  1. Kiitos, Ilopisara. Taisi kuumuus rassata perhosiakin. Kukat kuivuivat, joten perhoset eivät saaneet niistä mettä kuumimpaan aikaan. Suruvaipan olen nähnyt useastikin, mutta sitä on vaikea kuvata, kun ei laskeudu kukille, viipottaa vaan aikamoista haipakkaa eestaas. Olen vuosi sitten saanut viimeksi kuvan suruvaipasta.

 9. Hieno perhonen toi amiraali onkin.
  Mä en ole sellasta koko kesänä nähnyt, vaikka perhosia onkin ollut ennätysmäärä.
  Upeat kuvat ovat kerrassaan!

  1. Ensimmäisen kerran näin minäkin nyt amiraalin tänä kesänä/syksynä. Kiitos, harakka.

 10. Silmä ja sielu lepää katsellessa, ihana päästä näitä täällä ihailemaan, kun työ ahmii jo koko valoisan ajan 😦 Korentoja ja muutamia kaaliperhosia, kukkiksia ja kimalaisia näkyi viikonloppuna sienireissulla. Syksy pistää parastaan.

  1. Näillä lämpimillä säillä perhoset ovat liikkeellä vielä iltapäivälläkin. Tarkistin juuri, nämä kuvat on otettu kaikki 17.45-17.55 välillä. Paljon on vielä ”herkullisen” näköisiä öttiäisiä liikkeellä. Kiitos, Manna. Toivottavasti kauniita säitä riittää viikonlopuksikin.

 11. Olitpa onnekas, kun vielä amiraaleja bongasit, meillä ei niitä ole näkynyt, eivätkä taida enää tulla. Lämpimät säät ovat suosineet viimeisiä lentäviä, sudenkorentoja näin vielä tänään ja kimalaisiakin. Ampiaisia on hurjan paljon, ne lentelevät kuusien ja mäntyjen oksistoissa, humina vain kuuluu, löytyyköhän sieltä jotain syötävää?
  Auringonkukkasi on kaunis vieläkin.

  1. Myös yöperhosia näkee paljon, kun pimeällä sytyttää ulkovalon. Ampiaiset yrittävät pysytellä hengissä nämä viimeiset lämpimät päivät, niillähän jäävät talvehtimaan vain uudet emot, kuten kimalaisillakin. Komean pullean punertavan hämähäkin kuvasin puolukkametsässä, laitan siitä kuvia kun ehdin.

 12. Kaunis on amiraali, ja upeat ovat kuvasi!

  Sain aiemmin jonkun hassun kuvan amiraalista, mutta eilen bongasin sellaisen taas asterin kukasta, mutta kun olin hakenut kameran, oli se jo mennyt piiloon 😦

  1. Amiraalit ovat hyvin nopeita lentämään, ja aika säikkyjäkin joskus. Varovasti pitää heitä lähestyä. Kiitos, Hanna.

 13. No, jopas… On se vaan komee. Sulla on kyllä hyvät perhosmagneetit pihallasi. Meillä ei ole näkynyt kumpaakaan etelän vierasta tänä kesänä.

  1. Olin jo luopunut toivosta nähdä tänä vuonna amiraalia, mutta silloinhan se tuli, kun vähiten odotti. Suruvaippa samana päivänä, jopa useampikin. Kuvaa en siitä saanut.

 14. Kauniita! Meidän Amiraalimme hääti kylmä sää. Yhtään ainoaa en nähnyt pihallamme. Muutaman näin maalla ollessamme, lentävän hirmuista kyytiä ohi.
  Harmi että tuli kylmää niin aikaisin. Olisi ollut ihanaa ihastella Suruvaippjen, Amiraalien yms. perhosten kauneutta karviaispensaassamme, jossa ne aina käyvät syksyisin syömässä.
  Kiitos taas kuvistasi.

  1. Vettä satelee täälläkin nyt. Aikansa kutakin, minkäs näille säille mahtaa, ei aina voi olla kirkas sää. Olen juuri lähdössä pohjoiseen reissulle, säätietojen mukaan sielläkin sataa koko viikon ja vielä ensi viikonkin. Kiitos kommentistasi, Kuvatar.

 15. Onpas komea yhdistelmä tuo amiraali ja auringonkukka.
  Minulta jäivätkin nämä tänä vuonna kokonaan näkemättä – taikka yhden näin mutta se viiletti kovaa vauhtia eteenpäin enkä juoksemallakaan pysynyt perässä. Olikohan tänä vuonna vähemmän perhosvaellusta kuin jonain muina vuonna, vai olinko paikallisesti huonossa tarkkailuasemassa – vai olinko vain vähän sokea(?).

  1. Parina päivänä amiraaleja näin täällä. Saattoivat olla tietysti kauemminkin, mutten ollut paikalla vahtimassa. Ohdakeperhosia on tänä vuonna näkynyt harvinaisen vähän, ainakin viime kesän supervaellukseen verrattuna. Yleensä amiraalejakin näkee enemmän kuin tänä syksynä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.