Harjoituslennolle

Vauhtiinlähtö tapahtui yllättäen ja ripeästi.

Potkurit pyörivät vihnaa vauhtia.

Siivet valmiusasennossa.

Kohta alkaa olla vauhtia riittävästi…

Ja ilmassa!

Hienosti sujuu ”pikkuisella” lento.

Vain tämä yksi kolmesta laulujoutsenperheen poikasesta lähti lentoon. Hän taisi olla itsekin yllättynyt lentotaidostaan, kierteli monta kertaa ympyrää järven yllä, ennen kuin laskeutui.

Veli/sisko jäi ihmeissään seilaamaan toiseen suuntaan.

Kolmas sisaruksista jäi vanhempien huomaan.

Aikansa rauhoiteltuaan lapsia vanhemmat asettuivat luodolle sukimaan itseään. Juttelivat välillä lyhyesti töräyttelemällä jälkikasvulleen.

Tapahtui seuraavaa: Olin soutuveneellä järvellä. Koska tuuli puhalsi juuri sopivasti, nostin airot ja annoin tuulen viedä venettä. Vene lipui ohi saaren, minkä takana olikin joutsenperhe, jota en nähnyt tietenkään veneestä, kun olivat saaren takana. Myöskään joutsenet eivät olleet nähneet veneen tuloa, eivätkä kuulleet airojen loisketta, kun en soutanut. Näinollen yllätyimme molemminpuolisesti. Perheenjäsenet ottivat jalat alleen ja juoksivat kukin tahoilleen vettä pitkin, vanhemmat tosin etenivät uiden. Tällä yhdellä poikasella juoksu menikin vähän pidemmäksi, ja koska räpytteli samalla siipiään, lentoonhan siinä joutui, oli se sitten tarkoitus taikka ei. Poikaset palailivat sitten pikkuhiljaa vanhempien luo.

Mainokset

11 kommenttia artikkeliin ”Harjoituslennolle

  1. Voihan olla, että ovat opetelleet lentämistä jo aikaisemminkin, mutta ensimmäisen kerran poikasen lentoonlähdön näin tänä syksynä. Siinä mielessä harvinaista kyllä.

 1. Noinko myöhään ne vasta oppii lentämään? No, onhan noi niin isoja, että kyllähän tuohon kasvuun menee aikaa. Kerkiivät onneksi pois jäistä ennen talven tuloa. Komeat siivet komeassa valossa.

  1. Kuten lepiksellekin jo vastasin, niin enhän minä oikeasti tiedä, oliko tämä eka kerta. Mutta saahan juonen kehittelemiseksi ainakin kuvitella niin…Hyvin ehtivät vielä lentämistä opetella, sittenhän on vielä avoimet virtapaikatkin, kun järvet ja lammet ovat jäätyneet. Onneksi oli kamera kaulassa.

 2. Hieno sarja jälleen kerran! Ylimmät lähikuvat ovat vauhdikkaita. Varsinkin toinen kuva ylhäältä on upea yksinäänkin.

  1. Siinä oli ääntä ja liikettä kerrakseen, kun kaikki viisi lähtivät liikkeelle. Kiitos, Iines.

 3. Iloista siipien huisketta kerrakseen sait kuvattua. Joutsenenpoikaselle on varmaan järisyttävä ja hieno kokemus nousta ensi kertaa siivilleen. Pian toisetkin ovat harjoitelleet tarpeeksi lentokoulua ja lentelevät sisaruksensa seurassa.

  1. Olihan tuo yllättävä tilanne. Onneksi oli kamera kaulassa. Tätä perhe-elämää ja poikasten harjoittelua saa seurata vielä ainakin pari kuukautta, ennen kuin joutsenet lähtevät järven jäätyessä.

 4. Todella upeat ja hienot kuvat joutesenen lentoon lähdöstä, sinne ne menevät kaikki, Eteleään,, nyyh, ikävä niitä tulee!

  1. Onneksi nämä laulujoutsenet eivät vielä minnekään lähde, ennen kuin vedet jäätyvät. Eivätkä ne kovin kauas edes mene, jonnekin Itämeren tienoille ja Tanskan salmiin, melkein kotinurkille. Ja palaavat jo aikaisin kevättalvella. Ikävähän niitä tietysti tulee, mutta onpa jotain, mitä keväällä odotella…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s