Pienet

Pieniä ei kyllästy katselemaan eikä kuvaamaan. Keltasirkku istahti hetkeksi auringonsäteiden valaisemalle oksalle. Lyhyen tuokion kuvasin pihapuun takaa, siitä nuo oksien muodostamat ”utuiset” reunat.

Toinen sirkku tiiraili pihlajanoksalta, kauranjyvää nokassaan jauhaen.

Kauranjyvät maistuvat sirkuille. Niitä noukitaan mieluiten maasta/lumelta.

Hömötintti selittää…

syö…

tutkii…

hypähtelee…

valikoi…

syö taas…

ja niin edelleen…

Kuusitiainen viihtyy myös hyvin ruokapatojen äärellä.

Sinitintti osaa poseeraamisen taidon.

Tämä pieni resupekka oli rymynnyt jossain ja istahti siivoamaan pientä itseään.

16 kommenttia artikkeliin ”Pienet

 1. Eipä näitä pieniä kyllästy katselemaan, aina löytyy jotain uusia kujeita ja asentoja. Keltasirkku on pirteä väriläikkä talven keskellä, meilläpäin ovat arkoja, kuvattavaksi eivät ole vielä suostuneet.
  Hömötiainen sensijaan on peloton eikä välitä kuvaajan hääräilystä. Kuusitiaisenkin olet bongannut, niin pieni ja rohkea sekin.
  Onkohan tempperamenttinen sinitintti ollut pienessä tappelussa, vai onko kenties pelastunut täpärästi haukan kynsistä. Hellyttävän näköinen sintti♥

  1. Eilen sunnuntaina oli vähän valoisampi päivä, joten taas tuli näitä kuvattua, kun ei malta olla kuvaamattakaan. Jokaisella lintulajilla on oma luonteensa ja käyttäytymistapansa. Pikku sintti oli tosiaan aika reissussarähjääntyneen näköinen, mutta eipä hänellä sen suurempaa hätää näkynyt olevan. Kiitos, Manteli.

 2. Näitä pieniä on aina yhtä mukava katsella touhuissaan 🙂

  Upeat kuvat sinulla – tosi kauniita taustasävyjäkin kuvissa 🙂

  1. Kiitos, Hanna. Pieni auringonpilkahdus innosti taas näitä kuvailemaan.

 3. Eilen olin minäkin kameran kanssa kävelyllä tosin metsässä. Närhiä ja talitinttejä lukuunottamatta en näynyt muita lintuja. Arkoja olivat ja tosi liikkuvaisia, eivät pysähtyneet kuvattaviksi. 😉 Onneksi tulin vilkaisemaan kuviasi ja siellähän niitä pikku tinttejä ja keltasirkkuja näkyikin. Kiitos kauniista kuvista.

  1. Näitähän on kiva seurata, vaikkei aina kuvaisikaan. Kiitos, Mirja.

 4. Siellä päin onkin jo valkeaa, täällä edelleen synkkää, mustaa ja vesisadetta 😦

  Mainio tiais kavalkadi sinulla tässä hauskassa kuvasarjassa. Tutkivaisia ovat tiaiset, mutta eniten minuun nyt näissä kuvissa vetoaa tuo keltasirkku, kun en sitä itse pääse näkemään juuri koskaan. Keväällä näin kait yhden ja sekin oli vilahdukselta ja etäältä vain, ei kunnon kuvaa 😦

  Mutta tuo sinun ylin kuva…siinä keltasirkku istuu arvokaana ja tyrninä. Oikein miellyttävä kuva ja hyvässä valossa vielä 🙂

  1. Ihan mukava kerros lunta on jo, saisi pysyä kanssa. Tekee maailman valoisammaksi. Keltasirkut tulevat heti, kun tarjolle laittaa kauranjyviä, mielellään vielä maahan/lumelle heitettyinä. Auringonkukansiemeniä ne eivät saa avattua. Ylin kuva oli sellainen tuokiokuva, kun sirkku istahti hetkeksi oksalle kohtaan, johon osui ”spotttivalo” juuri tuohon sirkun istumapaikalle. Olin pihlajan takana ja sen oksat jäivät ”kehystämään” otosta, mikä näkyy utuisina reunoina. Itse pidän myös tästä kuvasta, vaikkei se terävyydeltään eikä oikein muutenkaan mikään ihmeellinen ole. Sen satumaisesta tunnelmasta pidän lähinnä. Ja valosta. Kiitos, Jape.

 5. Ihania pikku lintuja, mutta onko oikeasti jossain jo talvi? Kauniita kuvia.

  Merry Go Round-haaste odottaa vastaiskuasi…

  1. On täällä jo pikkutalvi, Pohjois-Savossa. Lunta on vähän ja pakkastakin. Enemmän saisi olla molempia, mutta eiköhän tuo asia korjaannu.

   Ahaa, kiitos ilmoituksesta, Ibidem!

 6. Mitä talvi varsinkaan ollenkaan olisikaan, jos ei näitä pieniä olisi? Jos vaikka kaikki linnut olisivat muuttolintuja, ja täällä olisi aivan hiljaisuus monen kuukauden ajan…. Eihän sitä ollenkaan jaksaisi itsekään.
  Vekkuleita ovat pienet kuvissa. Hauska tuo viimeinen resupekka.

  1. Aika vähän nämä päästelevät ääniä näin talvella – mitä nyt närhi välillä rääkäisee – mutta vipinää ja touhua riittää ruokintapaikoilla. Metsissä on hiljaisempaa, kun linnut ovat siellä hajallaan pikku parvina puissa ruokailemassa. Tikan koputtelu taitaa olla se yleisin lintuääni talvisessa metsässä. Kovin ikävä näitä tulisi, jos ne äkkiä katoaisivat. Kevättalvella alkavat taas päästellä pikkuhiljaa niitä lauluääniäkin. Kiitos, uuvana.

 7. Ovat nämä pienet palleroiset vaan niin ihania, meilläkin tintit vipeltävät ja 2 oravaa on löytänyt ruokabaariin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.