Pukuhuoltoa aurinko- ja höyrykylvyssä

Helmikuisena sunnuntaina Rautalammin Tyyrinvirta höyrysi pakkasessa. Virralla talvehtii joitakin laulujoutsenia, joita pitää päästä aika ajoin katsomaan.

Tällä kertaa joutsenpariskunta oli asettunut sillan aurinkoiselle puolelle. Kuvat onkin otettu vastavaloon.

Höyhenpuvun hyvä kunto on elinehto arktisissa olosuhteissa. Siihen pitääkin paneutua kunnolla.

Nokan huuhtelua.

Välillä vilkaistaan paparazzaa.

Jatketaanhan taas.

Verryttelyä.

Kumppani piti samanaikaisesti ruokatuntia muutaman metrin päässä.

Nähdään taas.

 

28 kommenttia artikkeliin ”Pukuhuoltoa aurinko- ja höyrykylvyssä

 1. Eka kuva auringossa kylpevästä ja höyryisestä Tyyrinvirrasta on todella kaunis ja samoin myös joutsenpariskunta. Tuollaisessa pakkasessa kannattaakin pitää huolta itsestään, Olen ollut flunssassa, joten ulos ei ole ollut asiaa eikä oikein haluakaan.

 2. Vastavalokuvasi ovat hienoja, joutsenen silhuetti saa kultaiset ääriviivat, hän on niin kaunis – tietämättä sitä itse. Niin aina ajattelen, että eläimet eivät varmaan tiedosta kauneuttaan, sulokkaat liikkeet tulevat luonnostaan ja ikiaikaisten vaistojen perimänä.
  Aurinkoisia loppuviikon päiviä sinulle!

  1. Kiitos, Manteli. Nämä säilyttävät kyllä tyylikkyytensä joka hommassa. Eipä mene kauaa, kun saadaan odotella paluumuuttajiakin. Samoin sinulle hyvää loppuviikkoa.

 3. Ihastuttavia kuvia taas ♥
  Uljaat linnut ja höyryävä koski on upea.
  Kauniisti kimaltelevat vesipisarat tuossa nokan huuhtelu-kuvassa 🙂
  Hyvässä kunnossa pitääkin höyhenpuvun olla näillä pakkasilla.

  Meilläkin oli aamulla -24 pakkasta. Kävin tänään Kauttuan koskilla tiirailemassa koskikaroja, mutta eivät olleet paikalla. Muuten maisema siellä on lumoavan kaunis. Koskesta nouseva höyry oli tiivistynyt puiden oksiin, auringon paisteessa maisema oli satumainen 🙂

  1. Kiitos, Risusydän. Pakkasta riittää nyt. Aamulla oli taas -34, ensi yönä voi olla enemmänkin. Mutta päivällä ”lauhtuu” jo pariinkymmeneen asteeseen. Auringon vaikutus tuntuu jo!

  1. Kunhan vaan löytävät syömistä, niin pärjäävät läpi talven täälläkin. Ovat eläneet Suomessa jo ennen ihmisiä, kyllä pärjäävät. Tosin ihminen oli välillä tappaa tämän(kin) uljaan linnun sukupuuttoon.

 4. Jälleen upeita otoksia tutulta virralta. Kyllä joutsen on kaunis lintu, onneksi ovat runsastuneet, sillä minun lapsuudessani niitä ei näissä maisemissa juurikaan nähty. Nyt niistä voidaan iloita näköjään virtapaikoissa pakkastalvinakin. Olen uskonut niiden lentävän etelämpään suliin vesiin talvehtimaan. Onneksi näitä urhoollisia on jäänyt Tyyrinvirtaankin ja Konnekoskeen.

  1. Kiitos, Anja. Aluksi ajattelin, kuvaanko lainkaan, kun aurinko paistoi suoraan kameraan (ei ole vastavalosuojaa!). Pitihän heitä kuitenkin yrittää kuvata, kun naapurikunnasta asti oli tultu. Kyllä näitä näkee ainakin Tyyrinvirrassa joka talvi, niinä talvina ainakin, kun olen täällä päin asustanut. En minäkään muista laulujoutsenia lapuuden kotijärveltä eteläisestä Savosta. Nykyään siellä äitini mökillä käydessäni joutseniakin järvellä seilaa.

 5. Komeat seurattavat sinulla. On ne niin puhtoisia. Koskella ei talvehdi muuta kuin se koskelo, mutta jospa kk kuluttua nämä palais.

  1. Kyllä nämä on aina yhtä hienoa nähdä. Mutta onhan sinulla niitä saukkoja…

 6. Laulujoutsen talvisessa höyryävässä koskessa: tuo on kyllä lähes maaginen näkymä, linnusta huokuu aivan valtava taika. ATToivanen juuri harmitteli blogissani kuinka Helsingissä on niin paljon enemmän erikoisia talvilintuja, mutta tämä on sitten se mikä meiltä puuttuu: laulujoutsenet. Heitä pääsee ihailemaan täällä lähinnä ylilennossa keväisin ja syksyisin, ne ovat aika harvinaisia hetkiä.
  Mahtavia kuvia, ja upea valo!

  1. Ihan samaa minäkin olen mielessäni monasti harmitellut kuin ATT, että saat siellä kuvata milloin mitäkin ihmetirppaa. Mutta oikeasti näiden uljaiden lintujen katselusta ja kuvaamisesta ei voi saada tarpeekseen, aina ne jaksavat innostaa ja ilahduttaa. Kesällä sitten on muita lintuja täälläkin, kyllä jaksetaan odottaa. Kiitos, uuvana.

 7. Onneksi on suliakin paikkoja missä huoltaa höyhenpukuaan, kylmää on tällä hetkellä olla ulkona. Hienot kuvat olet taas saanut hienoista linnuista.

  1. Tämä Tyyrinvirta pysyy sulana kovillakin pakkasilla, siinä on sen verran voimakas virtaus. Joka talvi tässä näkee joutsenia. Pakkasta tänä aamuna -40. Kiitos, tia.

 8. Joutsenet on niin kauniita ja uljaita lintuja! Kuvat ovat myös kauniit. 🙂

  ps. blogissani on sinulle tunnustus/haaste. 🙂

 9. Niin tosi upeat kuvat täällä taas!
  Koskikuva on hieno höyryävänä…
  Edellisessä postauksessa oli eka kuva niin sadunomaisen kaunis!

  1. Kiitos, harakka. Kovin vähän olen koko talvena kuvannut, mutta joutsenia on ihan pakko käydä välillä tervehtimässä.

  1. Hih, villapöksyt. Eikös untuvapöksyt… Mitä kovempi pakkanen, sitä enemmän ”savua”. Kiitos käynnistä, Saila.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.