Kurre Töpöhäntä

– Aamunälkä. Jokohan menis…

– Tarkkana pitää olla. Eihän tuo kovin vaaralliselta näytä. Ruokaakin taisi äsken tuoda lisää.

– Eikun menoks.

– Kato nyt, enkös pysykin hyvin oksalla, vaikka joku rutkaje veikin häntäni…

– Tästä alas…

– Yli nietosten!

– Vielä vähän matkaa…

– Lintukaverit on kivoja, kun tipttelevat siemeniä maahan.

– Tutkitaanpa vähän.

– Lintulaudan alla näyttäisi olevan herkkuja, pähkinöitäkin. Ruokarauhaa vain kaipaisin, kiitos.

Kurre sai ruokarauhan, jäi nauttimaan ateriastaan. Kuvat on otettu kahtena päivänä, joten niiden valaistus on siksi erilainen. Alkukuvat otin aamuvarhain auringonnousun aikaan, jälkimmäiset päivällä.

Mainokset

20 kommenttia artikkeliin ”Kurre Töpöhäntä

 1. Voi sentään, onpas kurren käynyt köpelösti! Nyt pitää olla tarkkana puusta toiseen loikkiessa, kun peräsin on vajavainen. Onneksi hänellä kuitenkin on hyvä lounaspaikka.

  1. Olisikohan näätä vienyt hännän, mene tiedä. Hyvä kun loppu kurre säilyi kuitenkin. Joka aamu käy hän ruokailemassa, joskus useammankin kerran.

  1. Ihan kunnossa näyttää muuten olevan ex-heiluhäntä. Elämässä eteenpäin vaan!

 2. Onpas liki liipannut jokin vaara, kun on häntä jäänyt jonkun kynsiin tai hampaisiin.
  Eikä taida kurrella olla niin kätevästi kuin sisiliskolla, että kasvaisi uusi häntä vanhan tilalle.
  Varmaan tuo vaikuttaa tasapainoon jonkinverran, kun tuolla oksilla hännättä keikkuu. Olen monta kertaa ollut seurailevinani, että oravat tasapainottavat menoaan ja kieppumistaan joskus ihan selvästi hännällään.

  1. Jotenkin näyttäisi siltä, että tuo tupsu olisi uutta kasvua, reunoilla vanhan hännän jämät. Pitää yrittää joskus ottaa häntäpuolesta tarkempi kuva. Voihan olla, että orava oppii taituroimaan hännättömänäkin puissa, vaikka hankaloittaa varmasti elämää aika tavalla.

  1. On hänellä kaverikin, kävivät tänäkin aamuna syömässä. Kiva kun piipahdit, harakka.

 3. Voi reppanaa kurrea. Hyvin silti näyttävät asiat olevan, orava näyttää hyvinvoivalta ja virkeältä. Mitenkähän tämmöinen vamma vaikuttaa riiuumarkkinoilla?

  1. Juuri harakalle kommentoin, että on kaveri tällä. Hyvä kun on hengissä kurre.

 4. Onko tällä nuo korvatupsut tavallista pitemmät. Saattaahan se tuo hännän puuttuminen antaa korville enemmän näkyvyyttä. ”Mitäs yhdestä hännästä”, ei näy menoa tosiaan haittaavan.

  1. Taitaa vaan kurre korviaan ”höristellä”, kun pitää varuillaan olla. Aika ketterästi kipitteli hän puusta alas, jospa on oppinut jo tulemaan toimeen töpöhäntänä.

 5. No voi sitä rutjaketta! Onneksi kurre näyttää hyvinvoivalta siitäkin huolimatta 😉 Meillä on ollut lintulaudalla isoniso kurreaukko, sillä kärpän jälkiä on jatkuvasti pihalla ja kurreja ei vaan näy. Keskiviikkoaamuna oli onnekas poikkeus ja silloin nähtiin pitkästä aikaa kurre pihalla. Kylläpä voi pienen olennon näkeminen saadakin hyvän mielen ;))

  1. Tänään Töpöhäntä oli ruokintapaikalla kahden Heiluhännän kanssa. Olisikohan tämä niiden viimekesäinen poikanen… Pysyvätkö oravanpoikaset vanhempiensa kanssa läpi talven, en tiedä. Kun kaksi muuta pötkivät minua karkuun, tämä jäi syömään, vaikka heiluin melkein vieressä kolan kanssa. Pakosti tulee hyvälle mielelle näitä nähdessä. Kiitos, Elisa.

 6. Voi miten ihania kuvia! Ja hyvät tekstit olet laittanut kurren suuhun, ihan tuo ensimmäinen sai hymyilemään, ihan kuin se tosiaan pitelisi masua, tai hypistelisi sormia ja voivottelisi aamunälkää 🙂
  Onneksi suurin osa kurresta on kumminkin tallella!

  1. Tänä aamunakin pikkuinen oli ruokintapaikalla. Eilen mukana oli kaksi täysihäntäistä kaveria. Mietin, olisivatko olleet tämä vanhemmat. Kiitos palautteesta, Saila.

 7. Hauskan näköinen töpöhäntä, lienee nuori kaveri vasta… Erikoisen pitkät tupsut korvissa!

  1. Näätä kenties on pieneltä vohkinut hännän. Onneksi jäi itse kurre henkiin ja hyvin näyttää porskuttavan. Uutta hännän alkuakin on jo näkyvissä tyngän sisällä. Komeat on korvakarvat.

 8. Hyvin voivalta kurre onneksi näyttää, vaikka sen olemusta on typistetty hännästä. Mikähän ihme sen kimppuun on käynyt? Onneksi kurre selvisi hyökkäyksestä. Omalla ruokintapaikalla on ollut orevien suhteen aika hiljaista. Yksi varovainen, nopsa kurre nuorukainen siihen on ilmestynyt ruokailemaan.

  1. Hännän nappaaja saattaisi olla näätä. Olen nyt seurannut oravaa ”sillä silmällä”, ja näyttäisi vähän kasvaneen tuo uusi tupsu tyngän sisällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s