Matkaväsymystä

– Täällä sitä ollaan taas, kotivesillä. Jäässähän tämä järvi vielä on, mutta onhan tuossa ensihätään vapaana virtaava koski.

– On tätä odotettukin monta kuukautta.

– Puku pitää kyllä ensin huoltaa.

– Koipien verryttelykin on paikallaan reissun jälkeen.

– Huilaahan sinä välillä, niin minäkin oikaisen koipiani.

– Tämäpä tuntuukin hyvältä.

– Ja vielä vähän…

– Oekeen piitkälle…

– Ja takaisin perusasentoon…

– Tekis hyvää sullekin.

– Nytpä nukutaan matkaväsymys pois. Hyvä olla taas kotona.

Mainokset

28 kommenttia artikkeliin ”Matkaväsymystä

 1. Kauan se kesti, silti niin lyhyt aika. Vielä muistan ne jo kovasti jäiset syyskuvat tästä pariskunnasta. Kevät on tullut!

  1. Tämä talvi tuntui harvinaisen pitkältä, kun se alkoi niin aikaisin. Lumi ei ole vieläkään vähentynyt, tänäänkin satoi koko päivän uutta. Aiemmin syksyllä kuvaamani pariskunta ei varmaankaan ollut sama, koska tämä on kuvattu naapurikunnan puolella Viitasaaren Kymönkoskella. Olisikohan se pariskunta kuvattu Rautalammilla, missä eleli muutamia joutsenia läpi talven. Mutta nyt vasta alkavat töräytellä komeasti, talvella vaan juttelevat hiljakseen keskenään.

 2. Jälleen hieno kuvasarja kuin tarina. Kyllä olis jo kaipuu tälläkin ”muuttolinnulla” sinne samoihin maisemiin. Kauniita ovat kuvasi taas kerran.

 3. Hyvät koipien ojennukset, muistaisi vain itsekin hieman venytellä.
  Niin se talvi vierähti ja uusi touhukas kesä edessä, sitä varten on hyvä pitää koivet ym, kunnossa.

  1. Nämä ojentelivat useaan otteeseen jalkojaan. Varmaan jäykistyvät lennon aikana. Pariskunta vaikutti väsyneeltä, rupesi melkein heti nukkumaan. Nyt viipyvätkin laulujoutsenet täällä puolisen vuotta, jäiden tuloon saakka.

 4. Olet kuvannut mainion sarjan. Varmasti jaloissa tuntuu pitkät lentomatkat, niinhän ihmisilläkin. Verryttely on paikallaan.
  Kohta saan itsekin ruveta odottelemaan jotsenten tuloa, tosin vedet ovat paksussa jäässä, paitsi virtapaikat.

  1. Olin kuvaamassa koskella karoja, kun tämä pariskunta komeasti töräyttäen laskeutui jäälle. Olipa hieno tunne olla todistamassa heidän saapumistaan kotiin. Lunta ja jäätä riittää vielä täälläkin, mutta pian aurinko voittaa.

 5. Hieno vaaka! 🙂
  Ihanat joutsenet, näin reilu viikko sitten kun pari lensi kaakattaen pihani yli kohti koillista.

  1. Joutsenia on jo nähty Kuusamossakin. Eivät nämä kylmää pelkää, kunhan löytävät syömistä. Laulujoutsenten komeat töräytykset ovat hienoa kuunneltavaa.

 6. Oli varmaan mukavaa jumpata matkan jäykistämät jalat norjiksi, hauskat kuvat sait tapahtumasta. En ole aikoihin nähnyt joutsenia, pitäisikin lähteä Herraskoskelle katsomaan, ovatko tulleet takaisin. Lunta on vaan niin vietävästi, ettei näin lyhytjalkainen pääse rämpimään rantaan:)

  1. Tälle rannalle oli poljettu polku, joten paljoa ei tarvinnut rämpiä. Metsään ei vieläkään pääse, kun lunta on puoleen reiteen. Tai ainakin hidasta olisi kulkeminen… Täällä on laulujoutsenia ilahduttavan paljon, kotijärvelläkin heitä näkee kesällä joka kerta, kun lähtee vesille.

 7. Voi, miten upea kuvasarja joutsenista ja repliikitkin vielä niin osuvat, ja hauskat!
  Mäkin olin taas kuvaamassa joutsenia, oli tossa ihan meitä lähellä olevassa rannassa.
  Isokoskelonkin sieltä tunnistin, tai pariskunnan.
  Näin se vuosi taas meni, että hurlumpsis vaan äkkiä!

  1. Kävinkin katsomassa hienot joutsenkuvasi. Koskeloita on täälläkin jo näkynyt. Vuodet menevät vuosi vuodelta nopeammin – valitettavasti… Kiitos, harakka.

 8. Voi ihanaa ovat palanneet! Kevättä se tietää. Kiva kuvasarja. Näin yhden onnettoman yksinäisen joutsenen, nukkumassa lumihangessa. Tuli heti hätä, että onko pulassa, lähellä kun ei ollut sulapaikkaisia vesistöjä 😦

  1. Tuo näkemäsi joutsen oli varmaan vaan lepäämässä, lentää sitten jollekin avoimelle vedelle syömään. Laulujoutsenhan on kestävä arktinen lintu, kyllä se pärjää. Hienoa, kun ovat täällä taas.

 9. Jotenkin tuli Chaplin mieleen tästä joutsenherrasta. Ihanaa, että nämäkin ovat jo palanneet!

  Maailman ihanimmat oravakuvat muuten tuossa alempana.

  1. Varsinkin laulujoutsenten komea töräyttely on odotettu kevään ääni. Orava on koko talven vieraillut lintulaudan äärellä. Joku on vohkinut siltä hännän, vain töpö jäljellä.

 10. Kotona ollaan! Ai kun jotenkin mukavaa katsottavaa, venyttelyyn voi oikein eläytyä.
  Kyllä magneetin lailla kotivedet vetävät lintuja, kun niin tulevat varhain vaikka ei ole sulapaikkaakaan kotivesissä vielä.
  Talvella tuntui, että syksy oli kaukana ja kevätkin oli kaukana, kaikki oi hirveän kaukana paitsi talvi joka vain oli ja jatkui. Nyt tuntuu yhtäkkiä, että eihän se talvi niin pitkä ollutkaan, kun jo kevät tuli taas, voi ihmettä!

  1. Jokavuotinen ihme on kevään tulo. Nyt jo marraskuussa alkaneen talven jälkeen tuntuu kuin kevät olisi erityisen odotettu. Eilen aamuna ajaessani töihin pysähdyin Nokisenkoskella, missä laskin yksitoista laulujoutsenta. Pakkasta oli vielä aamulla noin 15 astetta ja virta höyrysi aamuauringossa. Myös telkkiä oli jo saapunut virralle ja siipien viuhuntaääni kuulosti kovin keväiseltä.

 11. Joutsenista ja lokeista se lähtee 😉 Kauniit kuvat irmamaisella tekstillä, lisää odotellaan! Hyvää viikonloppua!

  1. Nyt näitä on jo tullut lisää. Työmatkan varrella pysähdyn joka aamu Nokisenkoskella Rautalammilla. Perjantaiaamuna laskin virralla 18 laulujoutsenta ja muutaman telkän. Kevätkuvaaminen ja luonnon tarkkailu tahtoo vaan keväisin jäädä aika vähälle, kun silloin on töissä kiireisin aika meneillään, monasti menee viikonloputkin. Kiitos, Elisa, sinulle myös antoisaa viikonloppua, nyt lämpenee jo. Hauska tuo ’irmamainen teksti’. Enpä tiennytkään, että sellainenkin teksti on olemassa…

  1. Enpä ole usein nähnyt tuollaista venyttelyä, vaikka paljon laulujoutsenia täällä näkeekin keväästä myöhäissyksyyn. Pitkä lentoreissu takana heillä, laskeutuivat jäälle kuvatessani koskikaroja virralla.

 12. Tekee mieli lähteä luontoon noiden kuvien jälkeen. Suosittelen myös elokuvaa Into the wild, jonka on ohjannut Sean Penn. Sama fiilis jäi leffan jälkeen.

  1. Luonnossa tapahtuukin nyt kaikenlaista mielenkiintoista. Vauhdikasta aikaa on kevät. Kevätväsymys saattaa välillä yllättää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.