Kevätpörriäinen

Krookusten avauduttua yksi innokkaimpia vierailijoita kukilla on ollut villakärpänen, pieni kimalaiskärpäsiin kuuluva söpöläinen.

Villakärpäsellä on kokoonsa nähden komea imupilli.

Jokainen kukka piti tutkia tarkkaan ja useaan kertaan.

Siitepölyyn rotjaantunut.

Nämä vaaleanlilat krookukset olivat erityisesti pienen mieleen.

Mutta kyllä keltaisellakin piti välillä käväistä. Nam!

Mainokset

20 kommenttia artikkeliin ”Kevätpörriäinen

  1. Aika vähän olen minäkään villakärpäsiä nähnyt. Yleensä sitä näkee vain näin keväällä, pajunkukilta kuvasin näitä pari vuotta sitten. Kunhan paju aloittaa pian kukintansa täällä, voi villakärpäsiäkin nähdä enemmän. Toivottavasti, on tosi viehättävä pikku pörrääjä. Kiitos, Saila.

 1. Onpas hän päässyt oikein herkkuapajille! Turkkikin niin somasti siitepölyssä.. Oikein mukavaa pääsiäisen jatkoa, nautitaan näistä ihanista keleistä 😉

  1. Enemmän krookuksia olisi pitänyt olla istutettuna. Kun lisäksi eilen kaikki kimalaisemot heräsivät kevään lämpöön, oli suorastaan tungosta kukilla. Syksyllä pitääkin iskeä lisää krookuksia maahan seuraavaa kevättä varten. Kiitos, Elisa, sinulle myös hyvää kevään jatkoa!

  1. Viime päivinä oikein todella on alkanut lämmitä. Pajun kukintaa odotellaan, pääsevät kimalaiset ja muutkin pörrääjät aterialle.

  1. Hih, lentävä pajunkissa… Pieni ja söpö on tämä villaturkki. Kiitos, lepis.

 2. Ai mikä karvaturripinokkio. 😀
  Pörriäisiä olen itsekin kuvaillut pari päivää, lämmin sää on saanut paljon pientä surinakansaa jo liikkeelle.

  1. Myös kimalaisemot heräilivät eilen ja tänään runsain joukoin. Olivat näiden samojen krookusten kimpussa koko päivän. Paju ei ihan vielä kuki, joten jännittää, miten selviävät sen aikaa, kunnes pääsevät pajuihin ruokailemaan. Ihan näinä päivinä näyttäisi kukinta alkavan.

 3. Onpa taas hyvät ja keväiset kuvat, villakärpästä minäkin yritin tänään kuvata kovin hyvin onnistumatta siinä, vikkelä otus. Paju on aloittanut kukintansa täällä, monenlaista kärpästä ja kimalaista surrasi kukissa. Saanko kysyä, minkäläisilla asetuksilla saat näin hyviä kuvia pörriäisistä, minä en tahdo millään onnistua. Aurinkoista kevättä sinulle:)

  1. Nämä kuvat otin asetuksilla: ISO 400, aukko 5 tai 6.3. 60 millin makrolla otettu. Yleensä kokeilen monenlaisilla asetuksilla samasta kohteesta. Joskus osuu kohdalleen, joskus taas ei. Kiitos, Manteli, sinulle myös iloista kevätmieltä. Hieno päivä taas tulossa.

 4. Kuvailin itsekin monenlaisia perhosia, lintuja ja sinivuokkoja lomalla Itä-Suomessa. Hyvä kuvasarja sinulla tuosta pikkuisesta ”imuveikosta”. Villakärpäsiä en ole onnistunut näkemään tai en sitten ole tunnistanut niitä. Lämmin ilma sai luonnon ihan silmissä vihertämään.

  1. Villakärpänen jää helposti huomaamatta, liikkuu hiljaa ja on pieni. Olen nähnyt sitä vain näin keväällä, kesällä en koskaan. Mutta nyt on tosiaan vilinää luonnossa, ei tiedä mitä seuraisi. Harmi vaan, kun työt häiritsevät harrastusta…

 5. Ompas siinä upean näkönen villakärpänen, vähän muistuttaa mehiläistäkin.
  Siivet ovat kauniit!
  Taas kauniit kuvat!

  1. Villakärpänen on vähän kuin pikkuruinen kimalainen, mutta kuuluu kuitenkin kärpäsiin. Kiva villaturkki hänellä. Kiitos, harakka.

  1. Tätä villakärpästä näkeekin vähän harvemmin. Olen nähnyt sitä vain keväällä, en koskaan kesemmällä. Pajunkukilta kannattaa nyt tarkkailla. Kiitos, Laventeli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s