Vappukukka

Variksenmarjan kukinta saattaa monelta – ehkäpä useimmilta – mennä ohi huomaamatta.

Kaarnikka kukkii jo huhti-toukokuussa. Nämä on kuvattu vappuaattona 30.4.2011.

Kukka ei koolla eikä komeudella koreile, mutta mielenkiintoinen se on.

Kun kuvauksen makuun pääsee, ei malta millään lopettaa…

Variksenmarjasta eli kaarnikasta löytyy ihan asiatietoakin, mm. LuontoPortista: http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kukkakasvit/variksenmarja

Mainokset

16 kommenttia artikkeliin ”Vappukukka

  1. Arvelinkin, että useimmilta jää näkemättä tämä erikoinen kukka. Kiitos, lepis.

 1. Kiitos kun kerroit. Tätäkin kukkaa tarvitaan meillä. En tosiaan ollut itse ollenkaan huomannut; ylempänä kukkii nyt isompia kukkia. Suonijjoilla sitä sanottiin ennen vanhaan karhunmarjaksi.

  1. Variksenmarja on marjanakin hieno; usein olen sitä kerännyt, vaikka pohjoisessa se tekeekin komeampia ja mehukkaampia marjoja.

  2. Olen minäkin syönyt niitä koko ikäni syksyisin, mutta meillä Miekan rannassa ei kasva niitä niin paljon, että niitä oikeastaan kerättäväksi asti olisi. Kukan tytär varmaan käy keräämässä ensi viikonloppuna herbaarioonsa, kunhan mennään sinne jatkamaan polttopuusavottaa. Oikein hyvä.

  3. Hienoa, että herbaarion kokoaminen on taas elvytetty. Kasveja oli ihan kiva aikoinaan kerätä ja prässätä, olisikohan ollut joskus oppikoulun (!) alaluokilla…

 2. Kas kun juuri tänään suunnittelin, että huomenaamulla koitan päästä suolle katsomaan josko näitä pieniä näkyisi – sinäpä olit oikea ajatustenlukija. 😀
  Moni ihastuttava pikkukukkija jää helposti huomaamatta kun olemme itse tällaisia isoja jättiläisiä.

  Hyvää vapun päivän iltaa sinulle!

  1. Viime keväänä myöhästyin näiden kuvaamisesta, joten nyt pidin varani, että ehdin ajoissa. Onneksi sattui juuri vappuvapaille kukinta. Kumartua pitää jättiläisen pikkukukkijan nähdäkseen. Kiitos, uuvana.

 3. On jäänyt minultakin huomaamatta, mutta asia pitää korjata seuraavalla saunareissulla mökille, sieltä löytyy variksenmarjoja. Kauniin värinen kukka, mikähän hyönteinen pölyttää tämän?
  Mukavaa ja kuvaksellista toukokuuta sinulle!

  1. Variksenmarja on tuulipölytteinen, joten aikainen kukinta ja hyönteisten puuttuminen ei haittaa pölyttymistä. Kiitos, Manteli, sinulle myös antoisaa kevättä!

 4. Voi Irma, taas yllätit! Ikinä en ole kiinnittänyt huomiota variksenmarjan kukkiin! Nytpä seuraavalla kerralla kun on tilaisuus käyn konttausasentoon ja painan nenäni likemmäksi kaarnikkaa, josko sitten sen havaitsisin. Mukavia kevätpäiviä sinulle sinne kotopitäjään.

  1. Ei siitä ole kovin kauan aikaa, kun minäkin olin vielä autuaan tietämätön kaarnikankukan ulkonäöstä. Vasta makro-objektiivin hankkimisen jälkeen aloin kiinnittää huomiota kaikkeen mahdollisimman pieneen… Ja tämä jos mikä kuuluu tuohon kategoriaan. Kiitos, hyvää kevättä sinulle myös, Anja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s