Mustikka

Mustikan kukinta alkoi täällä pohjoisen Savon ja keskisen Suomen rajamailla.

Joka vuosi näitä pitää kuvata, yhä uudelleen ja uudelleen…

Miksiköhän…

Kimalaisemotkin huomasivat asian, hyvä niin.

Myös ampiaisemot ovat heränneet.

Mainokset

28 kommenttia artikkeliin ”Mustikka

 1. Voi kun onnistuisi ja mustikoita tulisi paljon. Kukat ovat aika vaatimattomia luonnossa ja kuvasi tekevät oikeutta niiden kauneudelle.

  1. Toivotaan, ettei niitä hallaöitä tulisi nyt ja saataisiin kunnon sato. On se vaan niin hyvä marja, mustikka. Kiitos, Mayo.

 2. Irma: ”Joka vuosi näitä pitää kuvata, yhä uudelleen ja uudelleen…”

  Niin, eihän valokuvaamista sillä tavoin ajattele että ”tuon olen jo kerran kuvannut, joten antaa olla”. Jos niin olisi, niin tylsää olisi elämä, kokemusten keräilyä jossa vain se ensimmäinen kerta ikinä merkitsee jotakin ja kaikki toisto on muka tylsää. Juuri se kaiken ilmestyminen taas uudestaan silmien eteen, samana ja silti erilaisena, se on sitä suurinta ihmettä ja iloa luonnonkierrossa.

  Ainakin täällä ihan etelässä mustikka kukkii nyt todella runsaasti, toivottavasti kukinta ja kasvukausi onnistuu ja tulee hyvä marjasato.

  1. Eipä tosiaankaan noin tule ajateltua (tosin tunnen kyllä henkilön, joka ajattelee niin), vaan aina jaksavat samat ilmiöt kiinnostaa ja innostaa uudelleen. Hyvää satoa odotellaan! Kiitos, uuvana.

 3. Hienot ja tarkat macrokuvat mustikoiden kukista. Kyllä ovatkin kauniita. Toivottavasti tulee paljon mustikkaa tänä vuonna.

 4. Mustikalla, niin kuin juolukalla, puolukalla ja karpalollakin, on niin herkät nuokkuvat ujot kukat. Ihanat kuvat ja kaunis valo. Minäkin olen ilokseni huomannut, että pölyttäjiä näyttäisi tänä vuonna riittävän 🙂

  1. Karpalo näyttää olevan jo nupulla. Siinäpä vasta kiehtova kukka, mutta mielestäni aika vaikea kuvata. Mutta haasteita pitää olla. Kimalaisia on nyt paljon verrattuna viime kesään. Kiitos, Saila.

  1. Mustikka alkoi kukkia täällä jokin päivä sitten, lämpimillä paikoilla. Pian sielläkin! Kiitos, Elisa.

 5. Siellä sitä on taas menty metsänpohja pöllyten nenän raapiessa pohjaan kiinni! Ja huikea on saalis! Kannattaa varoa niitä ampiaisia, ne tykkää nenistä.

  1. Mustikka kilpailee arvoasteikollani tasapuolisesti puolukan kanssa. Oikeasti kaikki marjat kelpaavat mainiosti, kunhan eivät ole myrkyllisiä. Kukat ovat tosiaan syötävän näköisiä.

 6. Kuinka kaunis voikaan olla mustikan kukinto. Ei varmasti moni edes huomaa noita luonnossa, jos ei osaa kulkea nenä maassa ja vieläpä kameran kanssa 😉

  1. Mustikan kukkaa pitää oikeasti katsoa vähän alta päin – tai ainakin samalta tasolta kasvin kanssa, jotta kukan muodon huomaa kunnolla. Kiehtova kukka. Kiitos, Ilopisara.

  1. Oikeastaan röhnötin mahallani varvikossa. Kivahan se on kuivassa metsässä kuvailla. Ensimmäiset ampparit näin vasta pari päivää sitten, kimalaisia on ollut jo kauemmin kukilla.

  1. Kiitos, miiwi. Nyt on töissä niin kiirettä ja pitkät päivät, ettei oikein ehdi kuvailemaan kunnolla. Ja vaikka ehtisikin, ei ehdi/jaksa laitella tänne… Kesäkuussa helpottaa.

 7. Punaposkiset pullukat kuvat pitsireunoin ovat niin kuvauksellisia, tietenkin niitä pitää kuvata joka kevät, kauniit kuvat saitkin. Toivottavasti halla ei vie, monasti on viime vuosina paleltuneet. Tänään kuvailin mökkirannassa mustikankukkia, niitä oli runsain mitoin. Kimalaisia ja amppareitakin on tänä keväänä näkynyt paljon.
  Mukavaa viikonalkua sinulle!

  1. Niin, joka kevät sama juttu, kuvattava on. Viime kesänä mustikkasato jäi aika huonoksi, toivottavasti nyt tärppää. Hyvältä näytää ainakin nyt vielä. Kiitos, sinulle myös hyvää alkavaa viikkoa, Manteli!

 8. Minä myös ihastelen mustikkakuviasi ja toivon hallaöiden ja rankkasateiden pysyttelevän kaukana, että mustikan sato onnistuisi.
  Olen pohjoisempana, eikä mustikalla ole vielä kukan nuppujakaan. Päivittäin tarkkailen ja toivon kukinnan vielä viipyvän, sillä niin kylmiä öitä on ollut.

  1. Nyt ovat säätieteilijät uhanneet pakkasöillä. Toivottavasti ovat väärässä, useasti ovat…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s