Pieniä vihreitä

Näitä on tänä keväänä näkynyt vähän siellä sun täällä.

Havupuut ovat heille mieluisia levähdyspaikkoja.

Hiekkatieltä voi imeskellä kosteutta.

Männynneulasella.

Kuivalla heinällä.

Suopursulla.

Vastakuoriutunut kangasperhonen kuivattelee siipiään katajalla. Ainakin arvelin tämän olevan vastakuoriutunut, koska siipien väri oli noin tumma eikä perhonen lähtenyt karkuun, istuskeli vaan kauan paikallaan.

Verrokkiväriä.

Kesemmällä pieniä vihreitä ei enää näekään. Aikakaan minä en ole koskaan nähnyt kangasperhosia muulloin kuin kevätkesällä.

Mainokset

15 kommenttia artikkeliin ”Pieniä vihreitä

 1. Kyllä ne ovat kauniita ja pieniä. En nähnyt viikonloppuna ensimmäistäkään, vaikka perhosia oli muuten paljon liikkeellä.
  Saat aina niin kauniisti nuo pienet vikkelät viipottajat kuvattua.

  1. Täällä näitä on ollut tänä keväänä poikkeuksellisen paljon. Pieniähän nämä ovat ja saattavat livahtaa helposti huomaamatta ohi… Kiitos, Tiitsa.

 2. On ne kyllä kauniita pieniä otuksia! Minä en ole nähnyt muita kun nokkos- sitruuna ja neitoperhosia. Eikä nyt olekaan toviin tullut nähtyä mitään kun on ollut niin viileätä.

  1. Odotellaanhan kunnolla kesän alkamista, kyllä perhosia ehditään nähdä vielä, pitkälti syksylläkin.

 3. Ei ole meilläkään vielä näitä kauniita ja vihreitä näkynyt. Ovat kyllä niin hienosti kevään väreihin sointuvia, että eipä ihme 😉

 4. Tässäpä oikein kangasperhojen kavalkadi! Niitä on nyt runsaasti.

  Huomasin muuten, kuvakulmia tarkkaillessani, että kangasperho ei vahingossakaan etsiydy kauniille kukalle, vaan vihreälle lehdelle tai vähän vaatimatomiin ja rumiinkin kuvauskohteisiin. Havaintoa tukevat nämä sinunkin kuvasi. Siellä ollaan jopa kuolleella ruohonkorrella.

  1. Näillä oli ilmeisestikin menossa jonkinlainen ’p-ralli’, ajelivat ympäriinsä toistensa perässä ja yhdessä. Onneksi pysähtelivät välillä huilaamaan, niin sain jonkin kuvan räpsäistyä. Harvemmin näitä kukilla näkee.

 5. Onpa kaunis perhonen. En ole nähnyt niitä tänä keväänä. Olet saanut tarkasti kuvattua raidat jaloissa ja tuntosarvissa ja tuntosarvien oranssit päät. Kaikkia yksityiskohtia ei huomaa niiden lentäessä.

  1. Lennossa kangasperhonen näyttää monasti enemmän kärpäseltä kuin perhoselta, on se niin pieni ja tumma lentäessään. Lähikuvasta on tosiaan kiva tutkia tarkemmin pikku olentoja.

 6. Näitä pikkuisia on näkynyt mukavasti meilläkin, vaikka vuosi vuodelta huonommin huomaan heidät, ovat niin pieniä. Kauniit kuvat olet ottanut heistä, kangasperhosta on mielestäni vaikea kuvata, kauniin vihreää väriä ei kamera osaa aina käsitellä. Pajunkukissa olen perhosia nähnyt ja kerran voikukassa.

  1. Helposti ylivalottuvat pikku perhosen siivet, jos auringonvalo osuu niihin suoraan. Kameran eri säätöjä kokeilemalla joku kuva saattaa joskus onnistuakin. Kiitos, Manteli.

 7. Näitä ihania pieniä vihreitä näin minäkin lentelevät ja istahtavan mustikanvarvulle tai kanervan oksalle. Upeita kuvia sinulla taas kerran! Kiitos niistä.

 8. He ovat kyllä kuin koruja.
  Minulla on mielikuva, että olisin joskus mustikkametsässä elokuussa nähnyt kangasperhosen, mutta olenkohan vain nähnyt unta?

  1. Ainakin mustikan kukinnan aikaan kangasperhosia näkee vielä. En muista nähneeni niitä koskaan loppukesällä, mutta varmaan niitä silloinkin lentelee.Tai sitten ne huomaa paremmin alkukesästä, kun on vielä niin vähän muuta kuvattavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s