Ritarillista

Ritareita olin nähnyt vauhdikkaasti lentävän ohi useinkin pitkin alkukesää, useimmiten paikoissa, joissa ei ollut kamera mukana tai en ehtinyt ajoissa. Mutta vihdoinkin pihasyreeni houkutteli perhosen paikalle aikana, jolloin olin kotona.

Ritariperhonen räpytteli siipiään melkein jatkuvasti ruokaillessaan, joten epätarkkoja kuvia tuli vaikka miten paljon. Jonkin tunnistettavankin sain talteen.

Herkkupatojen äärellä.

Sepäs maistui!

Alapuoli.

Räpsytystä.

Tätä komistusta ei malttanut olla kuvaamatta niin kauan kuin hän syreenillä viipyi.

Ja viipyihän hän aika kauan.

Kiitos!

 

Mainokset

23 kommenttia artikkeliin ”Ritarillista

  1. Ritareita on tänä kesänä näkynyt täällä Savossa paljon. Töistä palatessani viime viikolla tämä komistus odotteli syreenipuskassani. Kiitos Tiitsa.

 1. Onpa sinulla ollut onnea löytää ritariperhonen ja taitoa kuvauksessa. Ritariperhosta ei näe edes joka vuosi saati että saisi sen pysymään kuvausetäisyydellä. Lisäksi kuvaamasi yksilö on täydellinen. Helsinkiin tulleet ovat usein repaleisia.

  1. Kaukaa ei tarvinnut tätä etsiä, kun pölähti kotipihalle. Komea töistäpaluu! Nälkä varmaan piti tämän samassa pensaassa ainakin varttitunnin. Nyt alkaa syreenin kukinta jo hiipua, joten perhosia ei siinä enää näe. Kiitos, Sakari.

 2. En ole nähnyt ritariperhosta koskaan. Kaunis perhonen. Sinua onnisti kun osuit paikalla kameran kanssa. Eilen sain kuvattua amiraaliperhosen ja niittysinisiiven just ja just, mutta ruutumittaria en. Oli tosi vikkelä liikkeissään.

  1. Kaunis ja iso, kuin lintu. Ja lentää kovaa! Onneksi oli pihalla odottamassa töistä palatessani. Syreenipensaassa oli ainakin kymmentä eri perhoslajia samanaikaisesti, mutta jostain syystä niiden kuvaaminen jäi vähemmälle…

 3. Kaunis iso ritariperhonen taitaa olla suosikkini perhosmaailmassa, vetää vertoja ulkomaiden eksoottisille perhosillekin. Olet vanginnut tähän uskomattomaan kuvasarjaan ritarin uljaan olemuksen ja kauniit värit. Olen kyllä hippasen kateellinen:)

  1. Turhaan olet edes hippasen kateellinen, Manteli. Sinullahan on niin paljon hienoja kuvia. Jospa ehtisi nyt loman alettua niitä paremmalla ajalla katsomaan. On vähän huono omatunto, kun ei ole tullut käytyä blogeilla kevään aikana. Kiitos, Manteli.

 4. Komea vieras ja hienot kuvat saitkin. Sireenin himmeä lila sopii perhonen vaaleankeltaiseen aivan silmää hivelevän kauniisti kertakaikkiaan.

  Mien sattuikin että näin itsekin tänään ritariperhosen, ensimmäisen koko vuonna, mutta hän lepatteli juhlavasti korkealla melkein nuorten puiden latvojen tasalla joten eipä tullut kuvia.

  1. Kyllä ritarin näkeminen sykähdyttää aina. Tosin ihan jokapäiväistä herkkua se ei ole. Syreenillä ovat varmaan kaikki perhoset edukseen, ei ole liian räikeän värinen eikä vie liikaa huomiota vierailijaltaan. Kiitos, uuvana.

 5. Onpas kauniit kuvat kauniista perhosesta! Viime kesänä näin tasan kaksi ritariperhosta ja sitä ennen en edes muista millon viimeeksi. Huonot kuvat sain, mutta pääasia on että sain kuvat! Vähään pitää välillä olla tyytyväinen.

  1. Piia, jo ritariperhosen näkeminen on hienoa. Kuvaaminen on jo ekstraa. Toisen kerran minäkin vasta sain ritarin kuvattua. Edellinen kerta oli kolme vuotta sitten. Toukkia olen kyllä kuvannut aikaisemmin, nekin ovat kauniita. Kiitos sinulle.

 6. Aivan henkeä salpaavan kauniit kuvat. Oi että kuinka se on kaunis perhonen, tuo syreenin oksa vielä kruunaa kuvaherkun. Nautin näiden katselusta hirvittävästi. Viime kesänä minulla oli tuuria saada kuvata juuri kuoriutunutta ritariperhosta. Se oli tarpeeksi hidas minulle, siivet vielä ihan haitarilla, sain rauhassa kuvata.

  1. Vastakuoriutunut ritari on varmaan ollut hieno kokemus ja kuvauskohde. Ja mielenkiintoinen! Kiitos, Valokki.

 7. Meinasin kiusallani kirjoittaa, että olipa vaikea tunnistaa kun oli niin epäselvät kuvat ;)) Siis aivan ihanat kuvat ja huikean ihana perhonen!! On se vaan niin komea perhonen ja kuvasi ovat todella tarkkoja!

  1. Kiitos, Elisa. Olisit kirjoittanut vaan. Tai oikeastaanhan sinä kirjoititkin… Ritari viipyi sen verrain kauan syreenissä, että ehdin ottaa nelisensataa kuvaa! Joukkoon osui sitten joku tarkempikin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.