Talvitirppoja

Tulihan se talvi lopultakin, samalla alkoi lintujen ruokintapaikalla liikenne vilkastua. Komea punatulkkuherra patsasteli pihapihlajassa, odotteli kuvaajan häipymistä, jotta pääsee syömään.

Rouvakin oli paikalla koko muhkeudessaan.

Sirkut ilmestyivät heti paikalle, kun laitoin tarjolle kauranjyviä.

Kiitos!

Mietteliäs kuusitintti ruokatauolla.

Tahtoo lisää…

Riittäähän näitä pähkinöitä muillekin.

Nam!

Talitintin tuumaustauko.

Menisköhän taas syömään….

 

22 kommenttia artikkeliin ”Talvitirppoja

 1. Kiitos kuvistasi! Pääsen niiden avulla luontoon seikkailemaan, kun työkiireet pitävät tiiviisti konttorilla. Omakin blogini odottaa rauhallista tuumaushetkeä …

  1. Kiitos, kontra. Minulla työkiireet alkavat vähän keväämmällä, joten pitää nyt käyttää hyväkseen tämä alkuvuosi aina kun mahdollista. Nämä kuvat on otettu pilvisenä päivänä. Tuumaushetki tässäkin puuhassa on ihan paikallaan välillä.

 2. Ihania lintukuvia jälleen. Kiitos! On aina mukava tulla blogiisi ihailemaan otoksiasi. Ovat niin mahtavia.

  1. Kiios itsellesin Anja. Onkin ollut kuukausi edellisestä postauksesta. Harmaa marraskuu ei juurikaan innoittanut kuvailemaan. Mutta nyt mennään valoa kohti kovaa vauhtia ja pääsee taas kuvaamisen makuun.

 3. Ihanat tirpat ovat täällä taas!
  Kuvasi ovat aina yhtä hurmaavia ♥
  Punatulkkujakin jo siellä teillä….
  Pakkanen saa linnut pörhistämään itsensä suloisiksi palleroiksi.
  Pitäisiköhän hankkia itsekin niitä kauranjyviä, tulisi vähän lisää vieraita ruokintapaikalle 😉

  1. Kiitos! Kauransiemenet kannattaa heitellä lumelle, siitä sirkut hakevat niitä paremmin kuin lintulaudalta. Lakaisen lumen aina tasaiseksi ennen siementen laittamista, kovalle pinnalle eivät jyvät huku. Hyvät lämmityssysteemit on pikku tirpoilla. Talvella ovat kuvauksellisia juuri tuon pörhistelyn vuoksi.

 4. Kuusitiainen oli itselleni uusi tuttavuus, komea väritys, eroaa vähäsen talitintistä-on ehkä hivenen tyylikkäämpikin 🙂

  1. Kuusitiainen muistuttaa paljon hömötinttiä, on vähän pienempi ja tuo valkoinen laikku niskassa erottaa sen hyvin hömöstä, myös pikkuinen töyhtöntapainen on joskus päässä. Yhtä kesykin on kuin hömötintti.

 5. Ihanaisia väriläiskiä tämä tirpat. Kävelin tänään n. 15 asteen pakkasessa ja bongasin vain kolme koivunlatvassa tarkkailevaa varista. Kuusiaidasta kuulin sentään jotakin. Hyvää tätä vuotta sinulle!

  1. Kiitos, samoin sinulle hyvää uutta vuotta, Liisa! En ole juurikaan blogeja kierrellyt pitkiin aikoihin, nyt yritän taas viritellä tätä omaanikin kevään tullen. Blogikierrosta jo odottelen, mitä kaikkea te olette keksineet.

 6. Vähissä on olleet linnut tänä talvena. Tosin en saanut enää laittaa viimevuotista ruokinpaikkaanikaan, joten sekin vaikuttaa. Mukava tulla tänne ihailemaan kauniita kuviasi. Oikein hyvää tätä vuotta sinulle ja paljon sopivia kuvausilmoja.

  1. Kiitos, Tiitsa. Sinulle myös hyvää alkanutta vuotta! Jospa tässä piristyisi valon lisääntyessä ja alkaisi kuvailla taas enemmän. Nythän ne hyvät kuvauskelit alkavatkin.

 7. Ihania lintu-ja tirppakuvia täällä taas!
  On ne vaan niin nättejä kaikki!
  Ja kuin joulukinkkua ylenpalttisesti syöneitä, hi!
  Mutta hyvä, kun linnut voivat hyvin ja hienoa, kun säkin taas olet avannut kamerasi linssisuojan.
  Mutta tuunaushetkeä ,me kaikki joskus tarvitaan ja niin myös blogikin!
  Omalla vauhdilla edetään jokainen, joskus hitaasti ja joskus sitten innostutaan hetkellisesti vähän useemminkin laittamaan postauksia, mutta aina yhtä tervetulleita aina kuitenkin ovat!
  Hyvää tätä vuotta 2012!

  1. On ilo saada aina sinulta kommentteja, Harakka. Kiitos taas! Hyvää alkanutta vuotta sinullekin.

 8. Sinulla onkin paljon lintuystäviä! Minä kaipailen niitä kovasti lintulaudalleni. Ei ole tullut muita, kuin tali-ja hömötiaisia harakoiden ja oravien lisäksi. Tosin lintulaudat on täällä eka talvea, eiköhän linnut vielä tiedä? Vaikka luusisi tiedon leviävän. Punatulkkuja ja sirkkuja kaipaan, vaan sainhan ihastella niitä blogissasi.

  1. Oletko laittanut kauraa tarjolle? Sirkut ja punatulkut tykkäävät niistä. Sirkuthan eivät auringonkukansiemeniä edes saa auki. Yritän pitää tarjolla vähän kaikenlaista, jokaiselle jotakin. Kyllähän linnut kiertelevät tutkimassa eri paikkoja, jospa vielä löytävät sinunkin pihasi. Kiitos, Aimarii.

 9. Ihania talvitirppojen kuvia, meillä sataa vettä ja voi sanoa, että talvi tuli ja talvi meni. Vilskettä on meilläkin ollut ruokabaarissa, harmaapäätikka ottanut vakipaikakseen, kiva niin.

  1. Harmaapäätikka onkin kuvauksellinen lintu. Sitä en ole täällä nähnyt. Tai olen nähnyt naapurin pihalla viime talvena, ei ollut kamera mukana… Täällä on onneksi jonkin verran lunta ja puiden oksilla. Kiitos, Tia.

 10. Meillä on sitten värikkäät talvivieraat, kun okein vaan tarkkaan katsoo. Hauska tuo kuva jossa kolme tinttia suhaa pähkinäautomaatin ympärillä.
  Laitoin täällä Helsingissä meidän kerrostalon päätyyn pensasaitaan ruokintapaikan, mutta tosi hankala se on pitää pikkulinnuilla kun varikset ja naakat tulevat siihen heti parikymmenpäisenä joukkona ja tyhjentävät koko baarin hujauksessa. Pitäisi olla isot metalliverkot ympärillä.

  Mukava muuten nähdä taas uusia postauksia täällä blogissasi.

  1. Täällä käy närhijengi tutkimassa ruokinta-automaatteja, myös sirkuille heittämäni kauranjyvät kelpaavat hangelta. Pähkinöitäkin yrittävät kaivella tiheän verkon läpi. Talimakkarat olen suojannut verkolla, se toimii hyvin, varsinkin kun ne roikkuvat vähän piilossa pihakuusen oksilla.
   Syksyllä kameralleni (ja objektiiveille) tapahtui haveri, koko reppu hörppäsi vettä veneenhakureissulla. Ei herännyt enää henkiin, joten lopulta hankin uuden kameran. Objektiiveissa on vieläkin kosteutta sisällä. Tästä johtuen kuvaaminen on jäänyt joksikin aikaa, lisäksi syksyn pimeys ei juurikaan ole houkutellut kuvaamaan. Mutta nyt näyttää lopultakin selkenevän ja pakastuvan (-27 näyttää nyt), joten loppuviikosta saattaa olla jo kuvausilmoja. Ihan hyvää tekee toisaalta pieni blogitauko, naamakirjassa olen pyörinyt ja laitellut sinne vanhoja kuvia. Kiitos, uuvana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.