Outo lintu savolaisella pellolla

Hän istui ensin keskellä peltoa. Sitten hän otti siivet alleen ja lensi lähemmäksi.

Jarrutus.

Tyylikäs laskeutuminen kovalle hankiaislumelle.

Jotain hanhimaista hänessä on.

Kovin tumma ja pieni on hän hanheksi…

Seurallinenkin.

Tummat silmät ja ruskea nokka. Kaulassa tatuointi.

Kovin kuivaa on tämä savolainen ruoho.

Ei yhtään sattumaa joukossa….

Tarttis kunnon ruokaa. Pitkä matka on vielä pesimisalueille pohjoiseen. Sitäpaitsi taidan olla vähän etuajassa. Muu porukka tulkoon sitten perässä toukokuussa. Sepelhanheksi kutsuvat meitä ihmiset, vaikka oikeasti meillä on ihan oikeat omat nimet, joista ihminen ei mitään tiedä.

 

Mainokset

26 kommenttia artikkeliin ”Outo lintu savolaisella pellolla

 1. Kaunis lintu. Taisi tulla sinua tervehtimään ja katsomaan josko olisi jotain ruokaa tarjolla. Hiukan ankeaa se on ollut näille etujoukoille nyt tuon ruuan suhteen. Toivottavasti jaksavat vielä vähän aikaa.

  1. Tämä vaikutti siltä, että oli oppinut pyytämään ruokaa ihmisiltä. Ehkä se oli elellyt jonkin sorsaporukan mukana ja lähtenyt muutolle niiden kanssa (oma teoria). Mutta kovin aikaisessa oli, kun pääasiassa vasta toukokuussa muuttavat nämä.

 2. Hän on kyllä komea ja katsoo niin kauniisti tuossa viimeisessä kuvassa.
  Mahtoiko tuntea olensa orvoksi, yksin yrittää etsiä vatsantäytettä, että jaksaa vielä loppumatkan. Ajoissa on tämä pieni matkamies lähtenyt liikkeelle…
  Kuvat ovat hienot!

  1. Kyllä sydäntä kouraisi, kun tämän yksinäisen linnun näin pellolla. Ja heti ihmisen nähdessään lensi luokse… Kaikkein parasta olisi, että jäisi odottelemaan kavereitaan paikkaan, missä on syömistä ja jatkaisi vasta keväämmällä matkaa muiden mukana. Kaikkea hyvää toivomme kauniille linnulle. Kiitos sinulle.

 3. Hurjan aikainen sepelhanhi. Kaikella kunnioituksella Häntä kohtaan, mutta ei tainnut muutenkaan olla ihan normaali, kun oli noin kesykin vielä 😉

  1. Kuten tuossa aiemminkin laitoin epäilyni, että tämä on saattanut kulkea esim. sorsaparven mukana ja tottunut siihen, että ihmisiltä saa ruokaa. Eihän tuollainen käyttäytyminen ihan luonnonvaraiselle eläimelle ominaista ole. Toivotaan, että selviää muutolle turvallisesti ja terveenä.

 4. No ohhoh, kylläpäs oli varmasti ylläri. Epäilisin minäkin, että kyseessä on joku tarhasta karannut lintu. En muista ikinä nähneeni sepelhanhea tällä lailla yksikseen varhaiskeväällä, syvällä sisämaassakin vielä. Ja jos ei ollut ihmisarka lintu niin sitä suuremmalla syyllä.
  Toivottavasti hän löytää jotain nokkaanpantavaa vaikka uutta ruohoa saakin vielä odotella. ja onneksi on lämpöisempiä kelejä tulossa loppuviikosta.

  1. Lintu oli nähty myös läheisellä Tyyrinvirralla, mistä oli taas lähtenyt eteenpäin. Hyvää matkaa, minne sitten lentääkin hän!

 5. Jep, outoa, että hanhi on yksin matkassa. Hienot kuvat! Hetken mietiskelin lajia, mutta jostakin se lajinimi itsellenikin tuli – täällä etelämäpänä näkee hanhia lopulta aika harvoin, vain muuttomatkoillaan (no niinhän se taitaa oll sinunkin maisemissasi?). Lankalauantaina katselin kauempana pellolla vajaan kymmenen tumman hanhen ryhmää, mutta tavallisilla kiikareilla nuhjuisessa säässä en saanut tolkkua lajista.

  1. Metsähanhia olen täällä joskus nähnyt muuttomatkalla pellolla, mutta enpä muita. Vuosia sitten Tyyrinvirralla talvehti kanadanhanhia, muttei enää aikoihin. Tämä sepelhanhi pesii Siperiassa, joten jatkaa varmaan matkaansa jossain vaiheessa. Yleensä nämä muuttavat vasta toukokuussa, olisikohan tämä ollut porukassa esim. sorsien kanssa ja kesyyntynyt ruokinnalla. Mene tiedä. Kaunis lintu kuitenkin ja oli ilo häneen tutustua ihan silmästä silmään. Kiitos palautteesta, kontra.

 6. Olisipa upeaa nähdä sepelhanhi! Se on niin komea lintu. Vaikuttaa vain vähän nirsolta 😉

  1. Tämä on ilmeisesti saanut parempaakin sapuskaa kuin kuivaa savolaista ruohoa… Ihan hyväkuntoiselta vaikutti. Kaunis lintu, ilo oli hänet tavata.

 7. Komea lintu on savolaiselle pellolle lennähtänyt! Ja jälleen olet saanut otettua fantastisen upeita kuvia!

  1. Kiitos, Anja. Uskomattomalta tuntui, kun lintu lensi ihan viereen ja alkoi näykkiä ruohoa kuin osoittaakseen, että eikös täällä tarjoilu oikein pelaa…

  1. Tämä bongaus oli kyllä ihan sattuma, kuten yleensäkin parhaimmat tapaamiset. Enpä ollut ennen sepelhanhea nähnyt, saatikka sitten että tämä lentää ihan luokse!

  1. Kauniit ruskean sävyt on linnulla, silmiä ja nokkaa myöten. Lotota muistan noin kaksi kertaa vuodessa. Toisaalta, jos tämän bongaaminen on lottovoitto, tuskin seuraava on kovin pian tulossa. Jos vaikka puolen vuoden kuluttua…

 8. Meilläpäi vain Kanadanhanhia ja valkoposki sellaisia, mutta sitäkin runsaammin. Ei kylläkään täällä Jokelassa, mutta tuolla stadin suunnalla 😉

  1. Meilläpä ei noita näekään, ainakaan yleisesti. Eikä tätä sepelhanheakaan. Läpikulkumatkalla Siperiaan oli vähän ennenaikaisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s