Keväästä kesään

Kesä ehti jo tulla, ennen kuin ehdin tänne blogimaailmaan. Työkiireet pitivät otteessaan näihin päiviin saakka, mutta nyt pääsee taas kuvauslaitumille. Jossain välissä kevättä on tullut muutamia kuvia nappailtua. Laitan niitä tähän aikajärjestyksessä.

190 copy

Toukokuun kymmenentenä päivänä, iltasoudulla näkyi merellistä porukkaa istuskelemassa lokinpesäkivellä. Meriharakat olivat pysähtyneet huilailemaan savolaiselle järvelle. Norjan vuonoilla nähdään!

416 copy

Rantasipit saapuivat taas kotikivilleen ja pesimäpaikoilleen.

194 copy

Rouva Rupikonna kutee.

414 copy

Villakärpäset ja muut pörrääjät tykkäsivät pajunkukista.

117 copy

Rouva Koppelon tapasin metsätiellä 12.5.

154 copy

Peippoherra mietteliäänä.

302 copy

Metsäjäniksen kesänuttu melkein valmis. Jussi näytti minulle kieltä…

010 copy2

Mustikka kukki hienosti eikä halla pannut.

026 copy

Kaksi toukokuuhun kuuluvaa yhdessä: vaivero ja kangasperhonen, jota nykyään myös ihan virallisesti vihernopsasiiveksi sanotaan.

290 copy

Lemppariorvokkini suo-orvokki.

307 copy

Varhaisaamun soudulla ennen töihinlähtöä kuvasin koskelopariskuntaa ja ihmettelin kameran etsimessä näkyviä kahta uutta ’kiveä’ kauempana järvessä. Hirviähän ne, olivat juuri aloittaneet kahlaamisen syvemmälle veteen. Aikamoista vauhtia ui kaksikko järven yli.

302 copy2

Raate pitää aina päästä näkemään lammen rannassa.

247 copy

”Juhannuskukka” metsäkurjenpolvi aloitti tänä vuonna kukinnan jo toukokuussa.

203 copy2

Kesäkuu ja perhoset. Aurora illakolla 8.6.

003 copy2

Illakko on myös pihlajaperhosen mieleen.

156 copy

Pieni niittysinisiipikin piipahti pihalla.

038 copy

Vanamokin aloitti kukinnan ennätyksellisen aikaisin.

062 copy

Kihokit on ihan pakko tavata joka kesä.

095 copy

Samoilla mättäillä kihokin kanssa kasvavat karpalot.

209 copy

Pikkulepinkäinen vie perheelleen iltapalaa.

280 copy

Perheenhuoltokiireitä on myös kirjosiepolla. Poikasten ruokkimisen ohessa ehtii välillä hengähtääkin.

25 kommenttia artikkeliin ”Keväästä kesään

  1. Kiitos, Ina! Kovin olen kaipaillut minäkin jo blogin päivitystä, mutta tulipahan lopulta tehtyä.

 1. Niin kauniita kuvia!
  Tarkkoja ja taustat ihanan näköisiä.
  Olet mestari kyllä kuvaamisessa.
  Kihokin haluaisin kyllä joskus nähdä, en ole sitä kertaakaan nähnyt ainakaan täällä soilla.
  Se on niin kaunis !

  1. Varmaan on kihokkia soillasi, et ehkä ole katsonut riittävän läheltä. Nämä lehdethän ovat läpimitaltaan vain sentin-pari. Ovat sitäpaitsi usein sammalen sisällä piilossa. Kiitos kommentistasi, harakka!

 2. Aivan mielettömän ihana postaus keväästä kesään. Upeita kuvia, kuten on opittu sinulta näkemään. Kaunista ja taitavaa.

  1. Kiitos paljon, Tiitsa. Harmittaa aina tämä keväinen kiirus, ei ehdi edes kavereiden blogeilla käydä. Maanantaina nokka kohti pohjoista, Lappia ja Norjaa, joten parin viikon tauko tulee nyt ainakin.

 3. Upea kuvakavalkadi. Iloa värien ja tunnelmien kanssa. Itse haeskelin eilen vanamoita, vaan ei ollut vielä. Hyvää pohjoisen reissua, ota riittävästi ötökkäaineta mukaan, saattaapi olla, että pienemmistä kaupoista on ”ohvit” loppu. Parhaillaan on tyynessä säässä mahottomasti kaikensorttisia inisijöitä korviin ja suuhun menossa. Yötöntö yötä nousen minäkin pohjoisemmaksi ihailemaan. Moikkaillaan, kun vastatusten satutaan!

  1. Kiitti vinkistä! Ainetta mukaan riittävästi. Pohjoisen reissut ovat aina hienoja, ötöillä tai ilman. Lofooteille aioittin tällä kertaa ja sieltä yläkautta Jäämeren rantoja (vuonoja kierrellen) takaisin ja itäpuolta alas. Tai mille päälle nyt satutaan. Vanha asuntoauto on syttynyt kahdesti palamaan reissussa, saas nähdä, mitä jekkuja se nyt keksii… Jos olet liikkeellä samantapaisella ajopelillä (en tarkoita syttymisherkkyyttä, vaan pyörien päällä oleva mökkiä), moikkaillaan automaattisesti, näinhän on tapa.

 4. Upeita kuvia, täällä ovat hienosti esillä. Joitakin olen ihaillut jo tuolla facebookissa, mutta kuvat ovat täällä vielä loistokkaampia.
  Kuvauksellista ja mielenkiintoista reissua pohjoiseen ja niitä ilmoja, hyviä sellaisia.
  Odottelen niitä sinun kuvatuomisia innolla, voin tehdä niiden myötä kesäisemän matkan Norjaan ja Lappiin, itse kävin siellä toukokuussa, kuvat vielä koneella odottavat.

  1. Kiitos, Tarja. Onhan tosiaan ihan eri juttu laittaa kuvia blogille kuin naamakirjaan. Olen huomannut joidenkin blogikavereiden siirtyneen kokonaan fb:hen ja lopettaneen bloginsa ylläpidon. Minulla on alkanut olla päinvastaisia ajatuksia, pidän tästä blogimaailman rauhallisuudesta, jopa hitaudesta verrattuna naamakirjaan, joka on taas sosiaalisempi (joskus jopa liikaakin…)

   Keväällä haluaisin joskus käydä Lapissa ja Norjassa. Nähdä isojen jokien jäidenlähdön ja kevään heräämisen. Ehkä joskus. Paluumatkalla tulemme Kuusamosta Oulun kautta alas. Tyttäreni ja vanhin poikani asuvat Oulussa. Lähdetään porukalla käymään Hailuodossa, tytär ja moni muukin siellä käynyt on kovasti kehunut paikkaa.

 5. Onpa upeita kuvia! Onneksi eksyin keväällä tänne blogiisi. Ihanat vanamot, melkein haistan niiden tuoksun kuvasta! Ja ne hirvet järvessä, miten olit onnekas kun satuit paikalle! Ja kaikki. Kiitos! Ihanaa kesää!

  1. Kiitos paljon, Saara. Hirvet olivat tosiaan hieno sattumus (jos sattumaa nyt yleensäkään on…). Mukavaa kesää sinullekin ♫

  1. Kiitos, Krisu! Kiva ’nähdä’, että ’vanhat’ tutut ovat vielä tallessa. Syksyllä kyllä aion taas enemmän ruveta pyörimään blogeilla.

  2. Mun viimeisin postaus on ’hauskaa vappua’! Vähän retuperällä blogin pito mullakin 😀

 6. Huikeita kuvia! Miten ihmeessä saat nämä niin upeiksi? Kuin kesätarinaa koko kuvasarja.
  Raate ja vanamo, aivan ihguja,kuten muutkin kuvat. Kiitos.

  1. Kiitos itsellesi, Anja. Yritän parhaani mukaan välittää luonnon tunnelmia ja tapahtumia. Olen kuullut useilta henkilöiltä, joilla ei itsellään ole mahdollisuutta päästä luontoon, että heille luontokuvien katsominen merkitsee hyvin paljon.

 7. Joka ikinen kuva niin upea. Kiiltokärpäsen kuvia etsiskellessä osuin jälleen voimistelevaan leppäkerttuusi ja jäin katselemaan kuviasi.

  1. Kiitos palautteestasi, Pirkkoinkeri. Kiva kun kävit katselemassa. Kohtapuoleen yritän päivittää blogiani.

  1. Kiitos, Pauli. Kateellinen ei kannata olla, vaikka oletkin Salosta ♫

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.