Tintit tulivat – ja närhi! Järripeippokin piipahti.

Näiden tarkastajien mielestä anniskeluaika saisi jo alkaa piharavintolassa.

095 copy2

Sinitintti pihapihlajassa.

040 copy2

Samoin talitintti.

063 copyHömö suosii kuusipuuta.

031 copy

Närhi kavereineen muistaa käydä pyörähtämässä pihamaalla päivittäin.

301 copy

Järripeippo huilasi hetken muuttomatkallaan pihakoivun oksalla 7.10.

16 kommenttia artikkeliin ”Tintit tulivat – ja närhi! Järripeippokin piipahti.

 1. Erinomaisia potretteja tinteistä. Pari ylimmäistä on jopa minulle tuttuja, mutta tätä hömötiaista en varmasti tunnistais vaikka näkisin. Kuten tunnettua minulle on nämä ovat tirppoja 😉

  1. Hömö taitaa olla sellainen havumetsien asukas, kiertää kaupungit kaukaa. Kiitos, KooTee ♫

 2. Niinpä, tintit ovat taas aloittaneet ikkunakitin nokkimisen, vaikka tänä vuonna laitoin yhtä paljon valkopippuria kuin kittiäkin! Ja vielä tujaus chiliä päälle. Ja nyt sivelin kittien päälle tervaa. Mikään ei tunnu auttavan, huokaus! Perhanan kutaleet…

 3. Oikein hienosti poseeravat he!
  Meillä on anniskelu toiminut jo pari viikkoa, kova kuhina on baarissa, siinä ei enää ehditä paljoa olemaan kuvauksellisiakaan 🙂
  Sini- hömö-, tali- ja kuusitiaisen ainakin olen erottanut siinä vilinässä.
  Niin, ja muutaman käpytikan, närhen ja harakan. Tuleekohan konkurssi tälle ravintoloitsijalle vielä ennen kevättä!?

  1. Konkurssin vaara on jokatalvinen täälläkin, mitä tulee noiden kyltymättömien siipiveikkojen ruokintaan. Mutta paljon turhemmankin takia on konkursseja tehty.
   Kuusitiaisia en ole vielä nähnyt tänä syksynä, vaikka ne ahkerasti joka talvi käyvätkin ruokinnalla. Eivätköhän nekin ilmaannu, kun ruokinnan aloitan.
   Närhet, harakat, tikat ja orava ovat myös vakiovieraita.
   Kiitos kommentistasi, kiva kun kävit.

 4. Paljon on meilläkin vipeltäjiä, vielä ei ole ruokabaaria avattu. Ihanat punarinnat puskissa hyppivät, härnäävät, eivät silloin tule esille kun minulla on kamera valmiina. Varmaan on ostettava tässä siemensäkki, sellainen iso (vajaa on varastossa) ja talipötköjä heti kun niitä näen kaupoissa, talipallot eivät kelpaa meillä 😉

  1. Varmaan pitää pikku hiljaa antaa periksi näille kärkkyjille. Minullakin on viime keväältä jäänyt puolikas auringonkukansiemensäkki vintillä jemmassa. Kaksi talipötkkölaatikkoa on myös odottamassa, ystävät toivat tukusta edullisesti. Talipallot eivät meilläkään kelpaa. Kiitos, Tia ♫

 5. Kivat kuvat olet napsinut kameraasi tinteistä. Hömötiaista en kyllä usein ole nähnyt. Närhikin joskus tosi harvoin poikkeaa meille. Se on muuten kaunis lintu.

 6. Kauniita pikkulintuja olet saanut kuvattua. Olen matkalla mökille ja toivon aurinkoisia säitä viikonlopuksi. Silloin olisi mahdollista saada hyviä valokuvia luonnosta.

  1. Kiitos, Raija. Vielä on ruskalehtiä puissa ja muissakin kasveissa. Aurinkoakin on luvattu. Mukavaa viikonloppua!

 7. Kylläpä tintit ovat niin pörhöllään. Hyvät kuvat myös hömöstä ja närhestä. Kyllä täällä minunkin lintuinruokapaikoilla käydään yhä useimmin tarkastamassa tilannetta. Vielä ei ole ollut ruokaa tarjolla, vaan piakkoin täytynee. Kurre käy tiheään hakemassa kuusesta naavaa ja vie tukon pesäänsä. Aivan pihapiirin kuuseen.

  1. Kiva kun kurre asustaa pihallasi. Sorruin lopulta aloittamaan ruokinnan, vaikkei se vielä tarpeen olisikaan. Minulla sattui olemaan vintillä puoli säkillistä auringonkukansiemeniä viime keväältä, joten kynnys ruokinnan aloittamiselle oli matala. Ystävä toi tukusta kaksi laatikollista talipötköjä (ovat euron halvempia/kpl kuin kaupassa), joten niitäkin jo laitoin telineeseen. Kiva on seurata, kun ruoka kelpaa! Kiitos, Aimarii.

 8. Linnut saapuvat jälleen ilahduttamaan. Hatunnosto kun sait närhen kuvattua olen huomannut että se ei ole ihan helppoa:)

  1. Ei ole mikään linssitipu närhi. Joskus silläkin huomiokyky herpaantuu ja heti pitää silloin toimia. Harvassa ovat minullakin närhikuvat. Kiitos, Vikki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.