Vuodenajat ja tunnustus

Sain tälläisen nappulan rapakontakaiselta kaimaltani: http://wondersbykaari.com/2014/01/16/vuodenajat-ja-tunnustus/#comment-9982.

777ac-aktiivinenluontoblogi

Kiitos tästä yllätyksestä! Tosin en taida ihan kuulua kohderyhmään. Aika epäaktiivinen olen ollut viime aikoina. Ehkäpä tämä prenikka innostaa tiheämpiin blogipäivityksiin.

Tällainen ohjeistus oli mukana:

– Jos otat tunnustuksen vastaan, tee siitä blogiteksti ja laita kuva myös blogisi sivupalkkiin.

– Valitse yllä mainittuun blogitekstiin yksi mielestäsi hyvä itse ottamasi kuva joka vuodenajalta ja kerro, miksi pidät niistä.

– Lähetä tunnustus kahdelle aktiiviselle luontoblogin pitäjälle ja mainitse heidät blogissasi.

– Laita kommentilla tähän tekstiin, keille tunnustuksen lähetit.

Aloitetaanpa keväästä. Olin toukokuussa ennen töihinlähtöä soutelemassa kotijärvellä. Kuvatessani vesilintuja näin kauempana kaksi ”kiveä” paikassa, jossa ei aiemmin ollut kiviä. Lyhyellä putkella en kivistä – jotka näyttivän liikkuvan – kunnon kuvia saanut, mutta hirviähän ne olivat. Ne kahlasivat rannassa ja olivat juuri aikeissa uida järven yli. Ja nopeasti se tapahtuikin! Pidän kuvasta tapauksen yllättävyyden ja aamuvalon takia, vaikkei kuva sinänsä mikään kummonen olekaan. Rajattukin roimasti.
307 copy
Kesäkuvaksi valitsin vuosien takaisen kohtaamisen pikku ketun kanssa mustikkametsässä. Tein siitä aikoinaan oman blogipäivityksenkin. Vieläkin palautuu tapaamisen tunnelma mieleen. Nuoren ketun innostunut uteliaisuus varvikon mielenkiintoista elämää kohtaan ja sen luottavainen, suorastaan välinpitämätön, suhtautuminen kummallisen kuvaajan höpinöihin (tietysti juttelin pikku repolaiselle koko ajan).
pikkukettu14
Syksyisen metsän pikkuväen kuvaaminen on aina kiehtovaa. Tässä yksi sarjasta ”metsän pikkuväen lamput”.
167 copy
Talvikin on hienoa kuvausaikaa. Tähän valitsin neljän vuoden takaisen tammikuussa otetun kuvan, -30 asteen pakkasessa Nokisenkoskella Rautalammilla. Koskikarat kuuluvat aina mukaan näihin koskikuviin. Aika ajoin pitää aina päästä seuraamaan näiden norjalaisten talvituristien väsymätöntä toukkajahtia. Lähikuvan sijasta tämä laajempi, lähinnä tuon pakkastunnelman vuoksi.
nokisenkoski33
En haasta nyt ketään tähän mukaan. Olen ollut niin paljon poissa blogikuvioista viime aikoina, etten näin yhtäkkiä osaa nimetä tunnustuksen saajia. Kunnon blogikierros olisi ensin paikallaan. Mutta tunnustusnappula on vapaasti otettavissa ja jaettavissa.
Mainokset

14 kommenttia artikkeliin ”Vuodenajat ja tunnustus

 1. Arvasin, että kaunista löytyy aarteistasi. Blogisi on tarpeeksi aktiivinen, se on elossa 😀 Joka kuva on ainutlaatuinen; hirvien kulku lilahtavan taivaan alla, ketun kohtaaminen, pienen pienet suppilot ja ihanan pehmeät lumikukkulat. Ja joku ötökkä. Taitaa olla K.Kara itse. Kiva, kun vastasit!

  1. Kyllä tuo prenikka on mennyt oikeaan osoitteeseen. Ei pienet poissaolot blogilla ole ainakaan laatua pudottanu 😉
   Sinä jos kukaan olet luontokuvaaja,

  2. Tuntuu siltä, että vuosi vuodelta aika kuluu nopeammin. Varmaan johtuu omasta hidastumisesta… Kyllä minä vielä tännekin ehdin ihan kunnolla, vähän pitää nyt ensin asioita järjestellä. Kiitos, KooTee!

  3. Kiitos itsellesi! Nyt pitää päästä ulos pakkasen purtavaksi, aurinkokin nauraa siniseltä taivaalta.

  1. Kyllä, näin on. Valitsin kuvat juuri tuon takia. Erityisesti pikkuketun tapaaminen tuo lämpimät muistot mieleen. Kiitos, aimarii.

 2. Kivat kuvavalinnat! Ja olihan siellä mukana koskikarakin, yksi sinun suosikeistasi. Onneksi kuvasit karan vähän kauempaa – jää mahdollisuus amatööreillekin näyttää sivuillaan omia karakuviaan:)

  1. Tuo talvimaisema oli niin ’herkullinen’, lumet kivien päällä ja pakkastunnelma, että kuvasin paljonkin ’kaukokuvia’. Tuon kara antaa maisemaan oman mausteensa ja kuuluu olennaisesti näiden naapurikuntien koskiin talvisin. Tänä talvena ei ole vielä yhtään karakuvaa tullut otettua, mutta asia korjaantunee tällä viikolla… Amatöörihän minäkin olen tässä kuvaamistouhussa. Kiitos palautteesta!

  1. Kommentinko poistit, Kielo? En löydä sitä ylläpidon puoleltakaan enää. Voithan laittaa uuden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s