Tiedustelijoita

090-1 copy– Eipä näy mittään.

140-1 copy– Alkas olla jo aika.

122-1 copy– Ei näy täälläkään.

053-1 copy– Sama huomio. Niukat on tarjoilut.

246-1 copy2– Ei, vaikka miten päin tiiraisi.

227-1 copy2– Älä hättäile, serkku hyvä. Kyllä se pian avautuu. Piharuokala.

104-1 copy2– Minä vaadin!

251-1 copy– Otahan ihan rauhallisesti. Kyllä se on joka syksy avattu, kunhan tulee pakkasta ja lunta.

023-1 copy– Oikeassa olet. Kyllä tässä vielä pärjätään hyvin muutenkin.

001-1 copy– Terkkuja metsästä! Poikkesin minäkin katsomaan, mitä täällä touhutaan.

190-1 copy– Et kai vaan mieti maallemuuttoa?

 

10 kommenttia artikkeliin ”Tiedustelijoita

 1. Nämä tirppakuvasi ovat jälleen taattua laatua.
  Minua hiukan kiinnostaisi tietää millä kalustolla kuvaat? Onko näitä rajattu paljonkin?

  1. Minulla on jonkin aikaa ollut Canon EOS 5D Mk III. Näissä kuvissa käytin objektiivia Canon EF 300mm f/4L IS USM. Pikkutirpat kuvasin 5-10 metrin päästä, on niitä kaikkia rajattu ’jonniin verran’. Viimeisen naakkakuvan otin varmaan ainakin 30 metrin päästä, joten sitä on rajattu vielä enemmän. Kiitos kommentistasi, KooTee.

 2. Kiitos vastauksestasi. Ainakin tuo runko on todella hyvä sanoo Nikon mies 😉 Luulisin ja ainakin kuvista päätellen myös tuo kiinteä 300 mm on myös ihan ok, Valovoimaa varmaan saisi olla hiukan enempikin?? 300 mm on kyllä
  varmaankin vielä hiukan liian lyhyt tirppakuvaukseen jolloin joutuu lähes aina rajailemaan, mutta onneksi näissä
  uusiss kameroissa on tuo pixelimäärä niin suuri, että reiluistakin rajauksista jää vielä varaa kunno suurennoksiin ravittaessa. Katselin uusimmasta Kameralehdestä testiä Tamronin uudesta 55-600 mm zoomista. Mielenkiintoinen obiska sekin ja väittivät sen toimivan hyvin käsivarakuvauksessakin.

  Minähän en ole mikään tirppakuvaa kuten kaikki blogini ystävät sen tietänevät. Muutenkin kuvaaminen on jäänyt viimeaikoina vähälle. Toivottavasti on vain luovaa taukoa 😉

  Hyvää talven odotusta .

  1. Varsinainen tirppakuvaaja en minäkään ole, näitä pihalintuja lähinnä kuvailen ja järvellä veneestä joutsenia, telkkiä, kuikkia jne. Sielläkin ovat yleensä liian ’kaakana’. Minulla on kyllä jatke tuohon kolmesataseen, naakkakuvassa taisin sitä käyttääkin. Rajaamisvaraa kyllä jää ihan mukavasti kauempaakin otettuihin kuviin, siksi minun tarpeisiini riittää hyvin tämä 300 mm. Isompia putkia ei viitsisi edes raahata mukana… Mutta kameraan olen ollut tyytyväinen.

   Kovin vähän olen minäkään nyt kuvannut. Hyvä kaverini poistui jokin aika sitten autuaammille kuvauspaikoille, joten on ollut muuta ajattelemista ja tekemistä. Mutta kyllä tämä taas tästä. Naamakirjasta voisi repäistä itsensä irti ja palata tänne blogimaailmaan, ’juurille’. Kuusi vuotta tulee kohta marraskuun alussa täyteen tätä blogin pitämistä, joskin aika laiska olen ollut viime aikoina sitä päivittämään.

 3. very beutiful! the (Erithacus rubecula), kalogiannos (good-John in Greek) has a month now that descended to Northern Greece.

  1. No, tämän postauksen jälkeen on kyllä tarjoilu pelannut ihan kiitettävästi, kaikki kelpaa. Pitäisi kyllä ihan oikeasti tomistautua tämän blogin suhteen ja jättää se naamakirja vähemmälle. Kiitos onnitteluista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.