Helisevät havut

Eräänä lumipyryisenä tammikuun päivänä pihakuusi oli helisemässä.

270-1 copyEnsin töyhtöpäitä oli vain muutama.001-1 copy2Sitten tilhiä tuli lisää. Iltapäivään mennessä niitä oli pihapuissa noin kolmekymmentä.

377-1 copyKuusenkoristeita.

290-1 copyJa ne helisivät.

293-1 copyMietintämyssy päässä. Tai töyhtö.

294-1 copyJotain syömistä sais olla.

228-1 copy

Pitääpä etsiskellä.
267-1 copy2
Mitäpä täällä…

257-1 copy

258-1 copyEntäpäs tuolla…

253-1 copy

297-1 copy

090-1 copyMutta missä marjat?

339-1 copy

Eipä ole tuollakaan.

405-1 copyJoku onkin jo ehtinyt ennen meitä.

397-1 copyRippeet vaan jäljellä pihlajanmarjoista.

362-1 copySiis takaisin kuuseen.

19 kommenttia artikkeliin ”Helisevät havut

  1. Oi miten hienoja kuvia tilhistä. Ovat ne upeita lintuja, jos niitä pääsee noin läheltä kuvaamaan. Täällä meillä ei paljon tilhiparvia ole näkynyt, Vuokatissa sen sijaan niitä oli pilvin pimein puiden latvustoissa. Minun pienellä kamerallani olivat saavuttamattomissa. Kiitos Irma upeista lintukuvista jälleen!

    1. Hyvin harvoin eksyvät tilhet matkallaan tänne, mutta tänä vuonna niitä on ollut muuallakin paljon liikkeellä. Muutamana päivänä pyörähtivät pihapuissa, jotain ne söivät kuusesta, en saanut selvää mitä. Nämä kuvasin sopivasti pihabongauspäivänä, joten sain ne ilmoitettua BirdLifelle. Ihan näin lähelle en lintuja tosin päässyt, kuvasin pidemmällä objektiivilla ja kuvia on myös rajattu isommista. Kiitos kommentistasi, Anja.

  2. Kiitos Irma! Taitaa toiseksi jäädä etelän linnut pohjoisen kauneuden / upeuden rinnalla. Kaunista katseltavaa, pienten kellojen helinää kuultavaksi. Kimmo ja Hillevi

  3. Niinpä. Kyllä nämä ’omat’ linnut ovat sympaattisia ja sitkeitä selviytyjiä. Pianhan ne alkavat ensimmäiset paluumuuttajatkin suunnistaa kotoisia pesimäpaikkoja kohti. Kiitti kommentista, Kimmo ja Hille.

  4. Kiitos Irma ihanasta blogista! Jäin selaillemaan blogiarkistoasi ja tässähän vierähti jo puoli iltapäivää… Kauniita kuvia ja ennen kaikkea sympaattisia kuvatekstejä! Tuli kaupuu mökille, pois kaupungin hulinasta. Harmikseni en pääse mökille vähään aikaan, mutta ajattelen tyytyväisenä viittä uutta linnunpönttöä, jotka ripustin mökkitontille jouluna. Toivottavasti niihin löytyy yhtä mukavat asukkaat kuin nämä sinun kuvaamasi siivekkäät. Aurinkoista kevättalvea!

    1. Kiitos kivasta kommentistasi, Eva. Uusia linnunpönttöjäsi varmaan on jo käyty tupatarkastamassa. Koskaan ei voi olla liikaa pönttöjä tarjolla, kolopesijöillä on nykymetsissä huutava asuntopula. Kiitos, mukavaa kevään odotusta sinullekin ♫♪

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.