Lähtö

Pääsin seuraamaan pitkästä aikaa kottaraisten pesintäpuuhia. Edellisestä kerrasta olikin kulunut jo puoli vuosisataa. Seuraaava kuvasarja on pesäpöntön pahnanpohjimmaisen pesästälähtöpäivältä. H99A1946-1 copy– Taitaa olla lähdön aika. H99A1967-1 copy– Kovinhan täällä on yksinäistä. Kaikki sisaruksetkin jo häipyivät. H99A2037-1 copy -Missähän se äiti ja isikin luuraa…. H99A2048-1 copy– Ei kuulu, ei näy. H99A2064-1 copy– Nälkäkin on. H99A2072-1 copy– On ne ennenkin tuoneet makoisia toukkia ja muita herkkuja. H99A2100-1 copy– Ruoka tuli! H99A2102-1 copy– Muista sitten, että tämän jälkeen seuraava nakki tulee vasta kun olet lähtenyt pesästä. H99A2103-1 copy– Juu, juu. Lupaan lähteä kohta lentoon. H99A2151-1 copyMitähän tuli luvattua… pelottaa. H99A2162-1 copy– Siellä ne jossain huutelee, isossa maailmassa… H99A2199-1 copy– Tämän saat, jos nyt lähdet. H99A2237-1 copy– Eikös näytäkin herkulliselta… H99A2202-1 copy– Oikea tuplatoukka! H99A2210-1 copy– Rohkeasti vaan. Palkinto odottaa! H99A2225-1 copy– Jos et nyt tule, vien tämän muille lapsille metsään. H99A2180-1 copySehän tehosi.  Niin lähti pahnanpohjimmainenkin tutusta pesäpöntöstä suureen tuntemattomaan maailmaan. Emo tuli palkintotoukan kanssa vastaan pusikkoon, minne pikku kottarainen ensimmäisen lentoharjoituksen päätteeksi tupsahti. Pian kuului ääni jo lähimetsästä. Siellä sisaruksetkin jo olivat opettelemassa kottaraisnuoren elämäntaitoja.

Mainokset

20 kommenttia artikkeliin ”Lähtö

 1. Olipa mukava katsella kottaraisten puuhia näin kuvien välityksellä, kun ei heitä muuten näe. Hienoja kuvia olit taas ottanut ja saanut.

 2. Ihana tarina ja kuvat! Kottaraiset pesivät välillä pihani pöntössä, tänä vuonna se jäi väliin. Aikaisin lähtevät pesästä, tuntuu siltä. Vastahan pesintä alkoi…

  1. Sinäpä olet onnekas, kun saat seurata kottaraisia useampanakin vuonna. Lapsuudessani olen edellisen kerran nähnyt kottaraisen pesintää. Tämäkään ei ole omalla pihallani, mutta onneksi sain kutsun tulla kuvaamaan lintujen pesintäpuuhia. Kiitos kommentistasi, Saila ♫

 3. Meilläkin pesi kottarainen lapsuudessani, mutta ei enää, vaikka olen ripustellut pönttöjä innokkaasti. Onneksi on ollut muita pesijöitä. Kiitos mukavasta tarinasta ja hienoista kuvista.

  1. Kovin eksoottinen lintu on nykyään kottarainen. Tällä samalla pihalla pesi nyt kottarainen myös toisessa pöntössä, vain 30 metrin päässä tästä. Molemmat ihan uusia pönttöjä. Kolmannessa uudessa pesi pikkuvarpunen. Kiitos, Vuokko.

 4. Tosi hieno kuvasarja + tekstitys! Pitkäänpä poikanen suuaukossa viipyi, ennen kuin uskalsi lähteä pelottavaan maailmaan. Kas kun satuitkin kaiken näkemään! Meillä on täällä samat vaiheet takapihan tikkaperheen kanssa, jolla on koti isossa haavassa. Uhkaajiakin riittää poikasille. Olen häätänyt pesän luota niin kurret kuin räkätit.

  1. Kiitos, kontra. Pönttö ei ole omalla pihallani, vaan muutaman kilometrin päässä. Hälytysjärjestelmä toimii täällä hyvin, aamulla oli talon isäntä huomannut poistumisliikennettä pesäpöntöllä ja ilmoitti siitä naapurilleen, joka vuorostaan soitti minulle. Ehdin todistamaan tämän pahnanpohjimmaisen pesästälähdön ajoissa. Tosin siihen lähtölentoon en ehtinyt reagoida, vaan poikanen ehti livahtaa liian nopeasti pesästä pusikkoon. Noin tunnin poikanen siellä kurkisteli ja vanhemmat kävivät sinä aikana pari kertaa syöttämässä.

 5. Ihana kuvasarja, kuvatkin poikasesta tarinan kera olivat hauskoja ♫ Oli kiva lukea! Kylläpä se suureen maailmaan lähtö viimeistä poikasta kauan mietityttikin. Onni oli varmasti nähdä tuo kaikki.

  1. Kiitos! Onni on myös hyvät ystävät ja naapurit, jotka tästä kottaraisen pesinnästä ilmoittivat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.