Käki ihan äimänä

Päätin sitten lopultakin istuttaa perunat, jo toista viikkoa jahkailtuani. Myös käki oli samaa mieltä ja kannusti päätöstäni lähimetsän kuusesta.

Kiitin kannustuksesta, jolloin käki lennähti alemmalle oksalle tekemään lähempää tuttavuutta.

Hän vaikutti melkoisen uteliaalta kaverilta.

Jatkoin pottumaan tekemistä ja seurustelu käen kanssa jäi vähemmälle huomiolle. Tämäpä otti siivet alleen ja palasi metsäänsä.

Mutta eipä hän malttanutkaan kovin kauas mennä, vaan tähtäsi läheisen koivun latvaan.

Siitäpä ei peippo tykännyt, vaan kävi ajamassa käkiherran pois, useammankin kerran. Kuvassa asia näyttää nurinkuriselta, mutten ehtinyt kuvaa ottaa hätistämisestä, kun se tapahtui kovin nopeasti.

Yritin viestittää käelle, ettei välitä peiposta, tule takaisin juttelemaan. Eipä tarvinnut kahta kertaa pyytää, männystä löytyi hyvä tiirailupaikka.

Ja lähempää vielä parempi. Tämä on varmaan se kuuluisa äimän käki.

Koeta siinä sitten keskittyä perunanistutukseen, kun toinen kukkuu koko ajan korvan juuressa. Aikansa taas kukuttuaan käki otti siivet alleen ja vaihtoi paikkaa.

– Kokeillaanpas välillä tätä leppää.

Juttu jatkui siitä, mihin äsken jäi. Aika samalta jutulta kyllä minusta vaikutti, alkoi tarina toistaa itseään….

Kovin lyhytjännitteinen oli tämä seuralaiseni, taas piti vaihtaa paikkaa.

– Tuota puuta en olekaan vielä kokeillut, tuumasi hän.

Ei ollut sekään hyvä paikka.

– Taidanpa mennä takaisin kotimetsään, kun ei tuo pottumaalla pyörijä osaa kuin yhden lauseen käki-kielellä. Ei osaa edes kähistä. Taitaa olla valekäki.

14 kommenttia artikkeliin ”Käki ihan äimänä

 1. Heh, mainio! Hienot kuvat ja mahtavaa, että käki oli näytillä. Minä olen vain kuullut käkeä, mutta en ikinä nähnyt – ainakaan niin, että olisin tajunnut sen käeksi. Upeat kaarevat siivet lentäessään.

  1. Kyllä käen saa helposti houkuteltua lähemmäksi sen omalla kielellä, kukkumalla! Kokeilehan joskus. Kiitos!

 2. Fantastisen hauska kuvasarja – kerrassaan mainio kertomus! – Täällä meillä päin kiertelee myös levottomia käkiä – ja kun olen kuullut kukuntaa stereona, olen usein ihmetellyt, oiskos se toinen kukkuja ihminen… mutta niin nopeasti kukunnan ääni vaihtaa paikkaa, ettei ihminen sellaiseen pystyisi – ainakaan metsän keskellä…
  (Tuleekohan tästä linkki, videon pätkästä, missä käki kukkui kotipihallamme:
  https://www.youtube.com/watch?v=5GeP8YHmKcQ )

  1. Kiitos, Juniper. Tänä aamuna saimme käen kanssa kylvettyä herneet 🙂 Parhaan palautteen ja kohteliaisuuden kukkumisesta olen saanut edesmenneeltä ystävältä, joka sanoi, ettei erota, milloin on äänessä käki, milloin Irma. Äänialani on ilmeisesti sopiva kukuntaan, että käki pitää sitä uskottavana.
   Kiitos videolinkistä. Hassua, että linkin saa toimimaan kommentissa, mutta kun yritän laittaa jonkin pätkän postauksen yhteyteen, esim. kuvan yhteyteen, siitä pitäisi maksaa. Käytän wp:n ilmaisversiota enkä aio maksaa. Mutta hyvä tietää, että kommentin kautta onnistuu.

 3. Hieno tuuri sinulla kävi pottumaalla. Ja loistavia kuvia nappasit taas kerran. Olin minäkin loppuviikosta käen perässä, mutta kovin lähelle minun käkeni ei mökkiläistä päästänyt.

  1. Kiitos. Olen tuota käkien kanssa seurustelua harrastanut jo vuosia. Kerran tuli jopa kolme käkeä pyörimään samanaikaisesti pihapuihin. Alkukesästä onnistuu aika helposti.

  1. Olen hänelle puhunut kukkuu-kielellä. Hyvin tuntuu menevän perille, joka kerta herra on tullut paikalle. Sitten olemme keskustelleet pitkät pätkät kukkuulla. Voisihan sitä joskus kokeilla hukkuu- tai vaikkapa nukkuu -kielelllä ja kuulostella, pitäytyykö käkönen edelleen perinteisessä kukkuussa vastatessaan.

 4. Laitoin aina välillä silmät kiinni ja tuntui, että käki kukkui siinä lähellä ❤
  Ihania kuvia ja kertomus. Kiitos tästä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.