Vuosikymmen kuvablogia

Marraskuun 2. päivänä 2008 se alkoi, kuvablogin värkkääminen. Vaikka aktiivisuus päivityksissä on vaihdellut aika ajoin, ei tästä ole malttanut luopuakaan.

Tilastoista näkyy, että kuvia on blogilla yhteensä 6442, julkaisuja 1491, kävijöitä 438824, kommentteja 12216. Hyvä tästä on jatkaa toisellekin vuosikymmenelle.

Laitoin tähän yhden kuvan jokaiselta vuodelta 2008-2018.

2008   Tämä kuva suon pikku hirviöistä oli ihan ensimmäinen julkaisu. Kihokkeja on tullut sen jälkeenkin joka kesä kuvattua.

2009   Pikku kettu mustikkametsässä oli tuon kesän huipputapaaminen.

2010   Juhannuksenviettäjät rämesuolla suopursun lehdellä. Eivät pitäneet kiirettä, suokeltaperhoset.

2011   Toukokuun alussa kukkii kaarnikka (variksenmarja). Kukinta menee nopeasti ohi ja saattaapa jäädä huomaamattakin.

2012   Kesä parhaimmillaan, unikko kukkii, kimalainen pörrää ja kukkahämähäkki vaanii saalista.

2013  Varhaisen toukokuun lopun aamuna olin soutelemassa ennen töihin lähtöä. Kaukaa katsoin, että noita kiviä ei ole ennen ollut tuossa kohtaa järveä. Hirvethän siinä olivat juuri tulleet veteen Hirviniemestä ja kahlasivat rantavedessä. Uivat sitten takana näkyvään saareen, ylittivät sen ja uivat taas saaren takaa toiselle rannalle.

2014   Ukkometson tapaaminen oli alkukesän komeimpia kohtaamisia.

2015   Metsäjäniksen poikanen kävi monena päivänä kasvimaallani hommissa. Tässä vuorossa lutukan kitkentä.

2016   Töyhtötinteillä oli pesäkolo lahossa lepänpökkelössä järven rannassa. Veneestä huomasin niiden touhut. Varovasti liikkuen lintuja häiritsemättä sain kuvattua pariskunnan pesintäpuuhia.


2017   Talvinen sateenkaari 28.1. aamulla. Kaari syntyi, kun auringon noustessa alkoi sataa jäätävää vettä. Aamukävelyllä jäällä kuvattu.


2018   Huhtikuisen päivän iloinen yllätys, palokärki hakkaamassa pesäkoloa haapaan.

Vaikka pyörin myös facebookissa, twitterissä, instagramissakin vähäsen, on tämä blogi minulle kuitenkin mieluisin. Jatkukoon siis säännöllisen epäsäännöllisesti, kuten tähänkin asti.

https://web.facebook.com/irmakaarina

 

Mainokset

14 vastausta artikkeliin “Vuosikymmen kuvablogia”

 1. Ihanaa että jatkat ja että perustit blogin! Tästä saa luontoelämyksiä itsekin, mahtavia kohtaamisia ja hetkiä. Tapasi kuvata ja kuvailla tapahtumia on ainutlaatuinen. Onnea kymmenestä vuodesta!

 2. Onnea kymmenvuotiaalle! Hienoja kuvia valitsit tähän juttuun. En muuten muista milloinkaan huomanneeni variksenmarjan kukintaa, vaikka luonnossa joka päivä liikunkin. Täytyykin katsoa ensi kesänä tarkemmin 😍

  1. Kiitos! Kaarinkan kukinta menee tosiaan helposti ohi huomaamatta. Suurennuslasi on hyvä olla matkassa mukana 🙂

 3. Todella ihana kuvakooste blogisi historiasta. Olen katsellut jo pariinkin kertaan.
  Kiitos tästä!

 4. Onnea Irman kuvia blogille ja Irmalle! Paljon on mukavia muistoja ihasteluista näiden upeiden luontokuviesi parissa ollut tarjolla, kiitos. Toivottavasti jatkuu vielä 🙂

  1. Kiitos, lepis. Kyllä jatkuu, tahti vaan on hidastunut viime vuosina. Sellainen tuntuma on nyt, että tulee tehtyä taas enemmän päivityksiä tästä eteenpäin. Kuvia läpikäydessäni huomasin, miten hyvässä järejestyksessä ja helposti löydettävissä ovat kaikki kuvat. Ilmaista tilaa on vielä jäljellä kolmannes alkuperäisestä, joten ainakin niin kauan jatkan, kun maksuttomuutta riittää. Ja sittenhän voi ruveta poistamaan vanhimpia juttuja, niin saa uutta tilaa 🙂

 5. Onneksi olkoon blogille! Blogissasi on aina ollut laatutakuu niin itse kuvien kuin kuvattujen aiheiden suhteen.
  (Saisikohan tästä taas pontta omaan bloginpitoonkin? Useinkin on innostusta (ja kuvia kyllä tulee otettua), mutta jotenkin ei saa sitten aikaiseksi. Itse olen kokenut, että sosiaalisen media alustojen mukaantulo jotenkin katkaisi blogielämän, ihmiset häipyivät yhtäkkiä facebookkiin, josta taas itse en niin ole koskaan perustanut. Kymmenisen vuotta sitten internetti oli kyllä niin eri kuin se on nyt, pitkä aika sikälikin.)

  1. Kiitos! Kyllä tosiaan huomaa eron siihen, kun aloitin bloginpidon. Hiljentynyt on, itsellä ja monella muullakin. Faceen minäkin sitten alun vastustuksesta huolimatta ajauduin ja siellä ollaan vieläkin. Välillä se tympii ja pidän taukoja, muttaa kiltisti palaan takaisin. Sen hyviä puolia on sosiaalisuus ja helppous palautteen antamiseen. Mutta nyt aion tehdä paluuta blogimaailmaan, ainakin jonkin verran aktivoitua. Huomasin nyt etsiessäni kuvia erääseen tarkoitukseen, miten helposti kaikki on löydettävissä ja tallessa. Ilmainen tila alkaa olla loppumassa, mutta voihan tilaa tehdä poistamalla osan vanhemmista jutuista. Tai aloittaa sitten uusi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.