14 kommenttia artikkeliin ”Pikalaulua

 1. Nyt ei voi välttyä kuulemasta näitä keväisiä säveliä. Vaikka taivas on pilvessä, ei se menoa haittaa. Tipuilla on kevät.

 2. Hassua, mutta juuri tällä viikolla kiinnitin huomiota samaan asiaan! Ti-tyy on jäänyt vähemmälle ja meidänkin pihalla lauletaan napakasti ti-ti-ty 🙂

 3. Nana ja Marjukka, kyllä sen ”talkkarin” laulun vielä kuitenkin tunnistaa, vaikka sitä vuosittain vähän muuntelisivatkin.

  Inkivääri, kiitos ja tervetuloa!

 4. 😀 Noinko se menee? Täällä ei ole noin trenditietoisia tipuja, vaan vetävät sitä ti-tyytä, tai niin olen sitä aistinut. Pitääpä heristää korviaan.

 5. Olisikohan totta? Meinaat siis, että talitinttien laulu muuttuu vähän kuin kännyköiden soittoäänet? Kännyköissä on muotia vanhanaikaiset pirinät ja tinteillä siis ti-ti-ty. 😉

 6. Luin muinoin artikkelin tutkimuksesta, jossa päädyttiin siihen, että linnut laulavat kaupungissa eri ”säkeitä” kuin maalla. Se kuulema johtuu kaupunkien melusaasteesta. Olikohan se just talitintti ja peippo ovat kaupungeissa yksinkertaistaneet lauluaan ja sammalla ”huutaavat” kovempaa kuin maalla asuvat lajitoverit.

 7. Kyllähän nämä tintit päästelevät keväällä sellaisiakin ääniä, joita ei uskoisi talkkarin kurkusta lähtevän. Pitääpä jatkaa tutkimuksia, ilmaantuuko uusia kilpailevia ”soittoääniä”.

 8. Kevät! KEVÄT! Kevät! Tintti lauluineen, tippuvat räystäät ja ihanan sininen taivas. Tämä tekee onnelliseksi.

  Ja kyllä se tintti täälläkin laulaa ti-ti-ty.

 9. Meidän pihassa oli joskus talitiainen, joka lauloi herätyskello-äänellä neljältä aamuyöllä…

  Itse kuulin talitiaisen laulavan tänään kauniisti, ei mitään lyhyttä ti-tyytä vaan oikein laverrellen. Piti ihan katsoa, kuka siellä puussa laulelee :).

 10. Meidän pihassa on joka kevät herätyskellotalitiaisia…Ja itse vielä ruokin ne ja olen laittanut puuhun pesäpöntön.

 11. Herätyskellotintit ovat ihan uusi juttu, enpä ole kuullut moista. Nana, pesäpönttöjä ei ole koskaan liikaa, kolopesijöillä on huutava asuntopula.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.