Suon hedelmiä

osmankäämit

Osmankäämien pamput kypsyneet. Kevättalvella odotettavissa pöllyttelyä, kun siemenet lähtevät maailmalle.

karhunsammal

Karhunsammalen itiöpesäkkeitä lammenrantasuolla.

karhunsammalen itiöt

Horsman siemenhaituva on eksynyt karhunsammalen itiöpesäkkeiden seuraan.

karhunsammalen itiöpesäke

Lähempää tarkasteltuna tällä on aika alakuloinen ilme.

sammalitiöpesäke

Kuoriutumassa.

vehkan puikelo4

Vehkan hedelmä, puikelo. Tämä vielä raaka.

vehkan puikelo

Kypsä puikelo on varsin herkullisen näköinen. On kuitenkin myrkkyhedelmä.

vehkan lehdet

Vehkan sydämelliset lehdet karhunsammalpetillä.

suon perhonen

Suon siivekäs.

rupikonnavauva

Pieni sammakko, eräänlainen hedelmä tämäkin.

13 kommenttia artikkeliin ”Suon hedelmiä

 1. Päivitysilmoitus: Suon hedelmiä « Lajien kirjo
 2. Täällä on jälleen tällaista taidegalleriakamaa. Tuon karhunsammalikkokuvan ottaisin oitis seinälle, samoin kuin tuon kuoriutumassa olevan itiöpesäkkeen kuvan.

  Osmankäämiin törmäsin minäkin tänään… kuvia en ole vielä tarkastellut 😉

 3. Vai että taidegalleriakamaa… Johan nyt. ”Pyörin” aamulla neljä tuntia läheisen lammen rannalla. Suo on kiehtova paikka. Isolle oikealla luonnontilaiselle (ojittamattomalle) suolle tekee mieli lähteä, mutta nämä Savonkin suot on ojituksilla pilattu. Ainoastaan tällaisia pieniä lammenrantakaistaleita on jäljellä luonnontilassa. Pohjoisemmaksi pitää lähteä tai sitten jollekin suojelualueelle oikeita soita nähdäkseen.

 4. Ihana olisi päästä suolle käymään ja kuvaamaan sen kasveja ja elämää, ehkä joskus. Pötköjä kuvasin minäkin tänään ja eilenkin. On hiukan surullinen ja mietteliäs ilme ja pienen sammakkovauvankin tapasit. Aika mennä hurahtaa nopeaan, huomasin sen tänäänkin 😉

 5. Olen mykistynyt näistä sinun kuvista.Aloitin itsekin kuvaus harrastuksen ja toiveeni on, että saisin joskus aikaiseksi samanlaisia. Rakastan katsella noita lähikuvia, tuo karhunsammalikko oli tosi hieno ja taiteellinen. Sinulla on kyllä upeita kuvia.

 6. Tia, kyllä jokaisen pitäisi suolle päästä. Kuvaamaan ja/tai kulkemaan. Luonnossa katoaa ajan taju, helposti vierähtää puoli päivää pusikoissa lymytessä…

  Tarja, kiitos. Onnea uudelle blogillesi! Luonnosta ei kuvauskohteet lopu.

 7. Hei,
  käyn täällä säännöllisesti, mutta yleensä vain mykkänä ihailen kuviasi. Nytkin oli vähällä käydä näin, mutta rohkenen tällä kertaa olla eri mieltä viimeisen kuvan määrityksestä. Eikö kuvassa ole sammakko (määrittämätön laji, siis sammakko tai viitasammakko) naamajuovineen ja terävine kuonoineen?

 8. Pieni ja vaatimatonkin asia luonnossa on näköjään upeaa katseltavaa. Ne ovat asioita joita tavallisessa elämässä ei juuri kukaan huomaa, mutta tarkastellessa ne sisältävät uskomattoman mielenkiintoisia asioita, varsinkaan kun tietää ettei näistä asioista koskaan tiedetä kaikkea.

 9. Kiitos Irma kommentista. Sain määrityksen siivelliselle ja samalla vaihdoin blogin nimen. Ennen oli Luonnon lumoissa ja kun kirjoitit, että sellainen jo on, niin siirryin käyttämään nimeä Pehmyt piirto ( toivotaan että ei tule toista vastaan).

 10. Petri, lähellä varmaankin olin viikonlopun aikana, ainakin karhua, Patvinsuon kansallispuistossa Pohjois-Karjalassa. Eihän karhu välttämättä halua olla ihmisen kanssa tekemisissä, pakoon pötki varmaan nytkin… Eli en ole nähnyt sutta enkä karhua luonnossa, valitettavasti.

  Taviokuurna, varmasti olet oikeassa. Ei nämä minun määritykseni aina osu kohdalleen. Ihan arvaus oli tämäkin. Hyvä kun joku oikaisee hölmöilyjäni. Eli muutan sammakoksi. Kiitos!

  Sulo, pienet asiat ovat mielenkiintoisia siksi, ettei niitä aina paljaalla silmällä edes kunnolla näe.

  Tarja, hyvää jatkoa blogillesi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.