30 kommenttia artikkeliin ”Jarrutesti

 1. Aah, mikä kuva! Kyllä nyt tuli aivan nappi. Mutta eivätkö joutsenet aijo lainkaan lähteä lämpimään?

 2. Uuna, kiitos. Eihän joutsenilla täällä mitään hätää ole, kun ei ole järvissä jäätä ja ruokaa löytyy riittävästi. On heitä ennenkin joulukuussa täällä näkynyt. Kunhan (jos) järvi jäätyy, sitten lähtevät vähän etelämmäksi, ei kuitenkaan kovin kauas.

 3. Tuo taustan liike-epäterävyys tekee tästä KUVAN. Pidän sävyistä ja tunnelmasta. Menevät kuin pyryharakat ihan niin kuin allekirjoittanutkin!

 4. Leuka pystyyn ettei lennä roiskeet silmille. Hyvä on tekniikka, hallitut telemarkit tehdään – huippupisteet luonnollisesti myös taiteellisista ansioista!
  🙂

 5. Joulukuun joutsenet. Jos ovat vielä 6.12. kotijärvelläsi, pyydä että toitottavat Sibeliuksen Finlandian :).

  Kiitos kuvastasi. Huikea on.

 6. Häivähdys, Elisa, Arjaanneli, uuvana, Lastu, Wiltteri, kiitokset kaikille. Tilanne tuli ”päälle” hyvin nopeasti, kun joutsenet lensivät niemen takaa muiden joutsenten luokse läheisen saaren rantaan. En ehtinyt katsoa edes kameran asetuksia, räpsin vain kuvia koko laskeutumisen ajan. Tämä olikin sitten ainut kuva, jossa joutsenet ovat suhtkoht teräviä. Taustan epäterävyys tuli minullekin yllätyksenä, yrittämällä en varmaan olisi osannut sellaista saada aikaiseksi.

  Arjaanneli, vesisukset oli hauska oivallus.

  Uuvana, näitä lintuja seuratessani en ole koskaan nähnyt niiden tekevän mitään epätaiteellisesti… Ne jopa riitelevät taiteellisesti.

  Lastu, nyt on ranta vetäytynyt riitteeseen uudemman kerran. Jos pakkasia jatkuu, jäätyvät myös saarien rannat. Silloin saa jättää haikeat jäähyväiset valkolinnuille. Finlandian kyllä kuulisin mielelläni minäkin näiden esittämänä (saisi muuten olla Suomen kansallislaulu).

  Wiltteri, nämähän ovat karaistuneita pohjolan lintuja, eivät pienistä pakkasista piittaa, kunhan ruokaa riittää.

 7. HIENO KUVA!
  Todella hienosti onnistunut kuva, joutsenet ovat tässä kuvassa ihan selvästi se keskipiste!
  Upea!

 8. Harakka, laulujoutsenet ovat aina huomion keskipiste, vaikka olisivat pienenä pisteenä toisella rannalla…. Kiitos sinullekin.

 9. Haaska tilannekuva. Hyvin olet saanut pysäytettyä vaikka on noi harmaata. Täällä ei kyllä ole näkynyt joutsenia aikoihin vaikka virta on sulana.

 10. Marjukka, niin on. Varsinkin, jos on lähdössä pidemmälle reissulle ja pitää laskeutua tuntemattomille paikoille.

  ATToivanen, haaskapa hyvinkin. Olen fundeerannut tuota pysähtymistä kuvassa. Liikutin kameraa oikealle sitä mukaa kun linnut etenivät lennosta järvelle ja räpsin kuvia monta peräkkäin. Olisikohan käynyt niin, että linnut liikkuivat tuossa kohden kameran kanssa samaa vauhtia, maisema tietysti oli paikallaan, joten liikkuva kamera on tallentanut sen epäterävänä. Suattaapi olla näin tai sitten ei. Tekniikka ei ole vahvimpia puoliani.

 11. Such beauty. In your picture, time has stopped for us to see.
  ps. the snow in your blog is so soft!

 12. This whooper swan couple was just ”landing” on the lake surface. Today I saw no swans any more. The lake has begun to freeze again, so they can’t find food any more and have started to move southwards.

  We have very little snow here in Middle Finland, so I decided to make it virtually! Thanks for your comment, Finn.

 13. Tämähän pitäisi olla kuvana tuossa työpöydän takana, että muistaa aina välillä jarruttaa tarpeeksi.
  Joutsen, kuten, Irma, aiemmin mainitsit, sielulintu, on aina upea kohde. Tässä vielä molempien jarrutus on niin samanaikainen…

 14. Enää tänään ei joutsenia järvellä näkynyt eikä kuulunut. Pakkasten mukana järvi on jo rannoilta sen verran jäätynyt, että ruoan löytäminen on alkanut olla jo vaikeata. No, maalis-huhtikuussa tulevat jo takaisin.

 15. KIITOS IRMA KELPO OTOKSISTAS!
  KAKS FOTOVIHJETTÄ VIEL: KOKKEILEPPA KOHTSILLÄÄN ERJ LÄMPÖTILOISSA,MONENLAISISSA VALAISTUKSISSA,AURINGON JA KUUNNIIK KUMOTTAESSA,KOHTISUORAAN JA VIISTOSTI SIVULTA KUVVAELLA JIÄKUKKIA KYLYMILLÄÄN PIETTYJEN ETTEISTEN YNNÄ MUIHEN RAKENNUSTEN IKKUNOESSA.

  JA TALLETAPPA MEILLE VÄHEMMÄN FILIMOOVILLE TUULEN TUIVERTAMIEN HEINIEN,VARPUJEN MESTARILLISIA PIIRROSKUVIOITA PEHMEELLÄ LUMELLA…KESÄLLÄ HIENOLLA HIEKALLA.
  ETUKÄTTEENNIIV VIEL KIITELLEN k mikko espoost

 16. Terve, Mikko! Jiäkukkia olen joskus kuvvaellutkin, tänä talvena unohtunut. Onhan minulla kylmä kuisti, ns. tuulikaappi, jonka ikkunat on nyt niin paksussa jäässä, että kukkia niistä on turha etsiä. Täytynee lähteä tarkistamaan naapureiden ikkunataidetta…

  Yhden heinäpiirturin kuvasin pari vuotta sitten. Tuuli oli pyöritellyt katkennutta heinää hangen pinnalla, jolloin oli syntynyt rengas korren ympärille. Ensin pitäisi nyt tulla lisää lunta tuollaisia kuvia saadakseen. Täällä on lunta vain muutaman hassu sentti. Jäämeren rantahiekalla voisi kesällä koettaa kuvata jotain vastaavaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.