Aamutunnelmia

Varhaisaamu 6.5.11 noin klo 5. Härkälinnut ruovikon reunalla.

Härkälinnut saapuivat jälleen vapun tienoilla (ja sitähän ei voi olla huomaamatta = kuulematta). Nyt lahdella on jo kaksi pariskuntaa.

Laulujoutsenet saapuivat jo aiemmin.

Pienempi aamun lentelijä.

Koskelopariskunta aamupalalla.

Koskelorouvan aamuilme.

Herra vastavalossa. Harmillisesti kuvaajan kannalta.

Ruovikossa rahisee.

Telkkäpoika tiirailee.

Nuottasaari.

Rantalepässä toivotteli punarinta hyvät huomenet.

Advertisement

20 kommenttia artikkeliin ”Aamutunnelmia

 1. Todella kauniit aamukuvat linnuista, kultaa on kaikkialla!
  Nuottasaaren heijastukset ovat todella kauniit ja punarinnan laulu kuului tänne asti!
  Kiitos taas kauniista kuvistasi, näissä mieli lepää, kun näitä katselee!
  Hyvää huomista Äitienpäivää!

  1. Kiitos kauniista sanoistasi, harakka. Tuona aamuna oli tosiaan kultainen väritys. Aamuhetki kullankallis!

 2. Kauniita ja niin keväisiä kuvia. Olet todella aikaisin liikkeellä, ja aamun valo onkin hieno ja herkkä!

  1. Nousen viiden aikoihin, koska haluan käydä rannassa ennen töihin menoa. Soutamassakin olen nyt käynyt aamuisin. Jaksaa paremmin töissäkin, kun käy luonnossa ensin latautumassa. Kiitos, Elisa.

 3. Härkälintu on kaunis ja mielenkiintoinen lintu. Viikolla katselin eräänä iltana kuutta pariskuntaa joilla vielä oli parinmuodostus kesken…metelistä ja uhittelusta päätellen.
  Kauniit aamuauringon kultaamat kuvat, tuo saarikuva on aivan ihana.

  1. Härkälinnut tosiaan keskustelevat hieman äänekkäästi… Mutta kauniita lintuja ne ovat, uikkujen sukua. Kiitos, Tiitsa.

  1. Aamuvalaistus on ihan omanlaisensa. Tuo edelliskesän ruovikko vaihtaa väriään aina valaistuksen mukaan. Kiitos, Saila.

 4. Aamunvalo on kaunista ja pehmeää, Nuottasaarikuvassa on vanhanajan tunnelmaa, saaresta pilkistää jokin vanha rakennus, olisiko kalamaja? Monenlaisia kiinnostavia lintuja olet aamulla kohdannut, punarinta pieni palleroinen on ihana. Kiitos aamuhetkestä!

  1. Nuottasaaren majassa on tosiaan säilytetty kalanpyydyksiä, varmaan sitä nuottaakin. Nykyään siellä pesii västäräkki. Saaressa muutenkin pesii useita lintulajeja, silloin sieltä on hyvä pysytellä pois. Rannalta ja veneestä vain tiirailen. Kiitos, Manteli.

 5. Aamun ja illan valo ovat parhaimmat. Päivällä on liian kirkasta. Telkkiä täälläkin ja tänään ensimmäisen kerran esittäytyi kaipaamani västäräkki.

  1. Niin ovat. Ei haittaa mitään, vaikkei työpäivän aikana pääse kuvaamaan, kun on aamut ja illat! Liian räikeä on päivänvalo kuvauksen kannalta, makrokuvissa valo on kyllä eduksi. Tänään näin ensimmäisen tiedustelijapääskysen pihalla.

  1. Aamut ja illat ovat parasta kuvausaikaa ja luonnon tutkimiselle muutenkin otollisia. Hyvä niin, kun ei työpäivinä pääse tuonne luontoon päiväsaikaan… kiitos, Laventeli.

 6. Ihanaa aamun tunnelmaa. 🙂

  Pitäisi vähän useammin valvoa koko yö (ainut konsti meikäläisellä olla aamuyöstä hereillä) niin saisi kokea ne kultaiset aamun hetket. Ihan tuoksukin tuntui noista kuvista.

  1. Tulee noustua ajoissa, jotta ehtii jotain kuvata ennen töiden alkua. Oikeastaan ei haittaa ollenkaan. Aamuin/illoin on valo parhaimmillaan, ei liian voimakas.

  1. Myös livenä oli rauhallista. No, lintujen ääniä kylläkin, mutta nehän kuuluvat luontoon. Kuikan huuto kesäaamuna on yksi hienoimpia luontoääniä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.