Siepot pesäpuuhissa

Kirjosieppoja ilmestyi noin viikko sitten pihapiiriin useampikin. Ainakin kolme-neljä pesäpönttöä on vallattu. Tässä kuljetetaan pesätarpeita, palasta männyn kuorta.

Herra tarkkailee tilannetta.

Viestitystä.

Toinen rouva toisaalla.

Kodinesittely.

– Kyllä tähän passaa asettua pesimään.

– Hyvä kun rouvalle kelpaa.

– Viedäänhän taas lisää pesätarpeita.

– Mitäs tässä rehkimään…

– Älä muuta viserrä.

– Vieläkös aiot kauankin siinä pyöriä häiritsemässä?

– Rouva on oikeassa, jotain yksityisyyttä pitäisi meilläkin olla.

– Joku työrauha pitäisi saada.

– Tuijotanpa niin kauan, että tajuaa häipyä. Onnistui!

Mainokset

18 kommenttia artikkeliin ”Siepot pesäpuuhissa

 1. Hauska kuvasarja! Kirjosiepot ovat mukavia seurattavia, mutta herra taitaa olla vähän laiskanpuoleinen, osallistuuko ollenkaan pesäntekoon? Aika taitaa mennä naisia naurattaessa:) Meillä taisi käydä niin, että talitiainen häädettin yhdestä pöntöstä kirjosieppojen voimin. Vein kaksi uutta pönttöä, kun siepot saapuivat, toinen ainakin on varattu. Kirjosieppoja on tänä keväänä hurjan paljon, ainakin uroksia.
  Mukavaa viikkoa sinulle:)

  1. Toivottavasti tinteillekin riittää asuntoja. Kolopesijöillähän on tunnetusti huutava pula asunnoista. Hyvä kun veit lisää. Kiitos, sinulle myös mukavaa alkukesää. Hyvä kun tuli lopultakin vettä.

 2. Voi kun ihanaa, saa seurata lintujen pesimispuuhia omalta pihalta! Odotan maalle pääsyä, että itsekin pääsisi siihen hommaan. Tosin kyllä sitä voi seurata nytkin kerrostalon ikkunasta. Kiitos ihanista kuvista!

  1. Nopeasti etenee lintujen pesintäpuuhat. Kohta alkaa poikasia näkyä siellä ja täällä…

 3. Meilläkin on kirjosieppo pariskunta pihapiirissämme.
  Niillä on pesä yhdessä koivussa.
  Ne on muuten kauniita lintuja ja sun kuvasi tuovat niiden kauneuden niin hyvin esille, kuvissasi on niin kauniit taustaväritkin!

 4. Kirjosiepot ovat mukavia seurattavia. Meillekin ilmestyi vasta koiras pihapiiriin. Saa nähdä meneekö pönttö toisen kerran kiertoon. Pikkuvarpuset karkottivat ensin kodiksi asettuneen tinttiparin. Nyt kirjosieppo on siitä kovin kiinnostunut. Pönttöjä on ympäristössä melkein joka puussa, mutta asuntopula taitaa silti olla huutava.

  1. Nykyisen metsänkäsittelyn jäljiltä ei näille löydy metsistä riittävästi luontaisia pesäpakkoja, joten autetaan me parhaamme mukaan huutavaa asuntopulaa. Kiiots, Häivähdys.

 5. Hauska kuvasarja teksteineen. Isäntä vaikuttaa tosiaan aika laiskalta ainakin pesänrakennuksen suhteen, rouva saa raataa. Mutta no, ehkä herra sitten hoitaa siinä vartiointifirman hommia.

  Kirjosiepot tulevat kyllä aika omistajan oikeudella tinttien koloille näin toukokuussa. Katselin juuri toissapäivänä, kun tintti yritti takaisin vanhaan pönttöönsä mutta juuri saapunut kirjosieppo hätisteli hänet aina pois.
  Pönttöjä saisi tosiaan olla kyllä masstossa enemmän, ei vain asuntojen pihapiireissä vaan ihan tuolla metsissäkin. On niin vähän kolopuita nykyään tirpoille.

  1. Metsissä nimenomaan pesäpöntöt olisivat tarpeellisia. Ei luulisi kellään maanomistajalla olevan mitään sitä vastaan, että joku laittelee pönttöjä puihin. Lupa pitää tietysti kysyä. Kiitos, uuvana.

  1. Sinne tuleekin kesä sitten vauhdilla, kun alkuun pääsee. Aurinkokaan kun ei lepäile välillä…

 6. Niin tuttu ja keväinen kuvasarja. Ne miehet ;)) Siepon laulelua juuri kuuntelen, meillä ei olla vielä ihan pesänrakennuspuuhissa. Uudet pöntöt on kyllä moneen kertaan tarkastettu ja ilmeisesti hyväksi havaittu 😉

  1. Hyvä kun on pönttöjä tarjolla teidänkin pihalla. Niitä ei ole koskaan liikaa. Kiitos, Elisa.

 7. Kirjosiepot ovat aikamoisia pesänvaltaajia ja moniavioisia 😉 Hieno kuvasarja pikkuisista kodinperustajista.

  1. Kiitos, tia. Pyörivät tässä pihalla, joten ei tarvitse kauemmaksi lähteä kuvailemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s