Pihakuusen pikkuväkeä

202 copy

Tervehdys kaikille! Kiva nähdä taas.

020 copy2

Pihakuusessa on hyvä päivystää.

031 copy

Kuusen alla myös.

038 copy

Tähän tipahtelee talia taivaalta. Tai ainakin kuusen oksalla roikkuvasta talipötköstä.

047 copy (3)

Tarkkana nyt.

146 copy

Mitäs sanoit?

160 copy

Kahden kerroksen väkeä.

204 copy

Perustinttikin paikalla.

228 copy

Valikoiva asiakas.

urpiainen6

Pihapihlajan urputtaja.

Advertisement

24 kommenttia artikkeliin ”Pihakuusen pikkuväkeä

  1. Kiitos, Tiitsa. Tänä talvena on piharuokinnalla käynyt paljon porukkaa. Nyt alkavat pikkuhiljaa harjoitella jo kevätlaulujakin.

 1. Sulla on niin loistavat lintukuvat, niitä niin ilokseni katselen.

 2. Pöllömuori on ollut tarkkana, kun noin monet kauniit sirkuttajat ja urputtajat on vanginnut kuvaan. Kirpaisevan kauniita kuvia. Monipuolisesti on tuo tinttien suku edustettuna, täällä vain käy sini-ja talitiainen.

  1. Varsinkin kuusitiaisia on täällä paljon, kuten hömötinttejäkin. Varmaan metsän läheisyys sen tekee. Kiitos, Tarja.

 3. Tervetuloa taas esiin sieltä piilokojustasi 😉
  Kyllä näitä sinun tirppoja si ym . luontokuvia ollaan kaipailtu. Missä ihanat maisemakuvasi??

  1. Kiitos, KooTee. Maisemiakin tulee, kunhan ehdin kuvailla. On noita kamera- ja silmäongelmia ollut syksyn aikana, joten aika vähiin on kuvaaminen jäänyt. Kyllä tämä tästä taas.

 4. Hienoja otoksia taas sinulla, samanlaisia kavereita meilläkin ruokabaarissa, ikkunan takaa kun kuvia ottelen ei niin selkeitä tule. Aurinko hellii meilläkin, kovaa pakkasta vaan on ollut.

  1. Tänä talvena on tosiaan ollut paljon lintuja ruokinnalla. Kuvaan ihan ruokintapaikan vieressä ulkona, tirpathan päästävät puolen metrin päähän, kun ne tottuvat kummalliseen kuvailijaan. Kiitos, Tia.

 5. Onpas moninainen lajien kirjo. Ei siellä ole näkynyt viherpeippoja tai pikkuvarpusia? Vai ovatko enemmän urbaaneja lintuja näin talvella. MInnehän on hävinnyt kaupoista kaurat? En ole löytänyt mistään ja keltasirkut puuttuvat sen vuoksi meiän syöttikseltä.

  1. Viherpeippoja ei ole tänä talvena näkynyt, pikkuvarpusia en ole koskaan täällä nähnyt. Yleensä viherpeippoja on joka talvi aiemmin ollut. Täällä on kyllä kauraa, sekä kaupassa että tässä naapurissa (kasvattaa siemenviljaa). Rauta-maatalouskauppias pakkaa kauranjyvät muutaman kilon pusseihin, ostaa niitävarmaan suoraan joltain paikalliselta viljelijältä. Sirkkuja käy kyllä paljon syömässä niitä.

 6. pihakuusi on maailman paras paikka. 🙂 odotan talvilomaa, että pääsee maalle vähän pidemmäksi aikaa ja ehtii seurailla näitten pienten touhuja. täällä kaupungissa kun ei ole töyhtötinttiä tai kuusitinttiä….

  minulle oli muuten todella yllätys, että meillä mökillä on vain reilun kilometrin päässä naapurin ruokintapaikalla runsaasti viherpeippoja sekä pikkuvarpusia, ollut jo monena vuonna kuulemma.. kun taas meillä ne eivät vieraile, viherpeipon näkee joskus maaliskuussa mutta pikkuvarpusta en ole nähnyt siellä ikinä yhtäkään. luulin ettei kuulu koko seudun lajivalikoimaan. ruokintapaikkojen tarjonta on lähes identtinen, joten eväissä ei pitäisi olla vika… ovat kai vain tosi paikallisia sitten.

  1. Kuusi on erinomainen suojapaikka pikkulinnuille ruokintapaikan vieressä, siksi laitankin tarjoilun aina sen viereen. Onhan siinä myös koivu ja mänty vieressä. Ja pihlajakin. Osa linnuista yöpyy kuusessa ja pääsee heti aamupalalle herättyään.

   Viherpeippoja ei ole vielä tänä talvena näkynyt. Pikkuvarpusia en ole koskaan nähnyt täällä, en myöskään varpusia. Kirkonkylällä käydessä kuulee kyllä eksoottista varpusten jutustelua. Karjatilojen ympäristössä varpusia myös näkee maaseudullakin, mutta taitavat olla enimmäkseen kaupunkilintuja nykyään.

   Käpytikka on aloittanut rummutuksen! Keväinen ääni. Kiitos kommentistasi, MJH.

 7. Upea pihalintujen ”rivistö”! Niin hienot, eläväiset kuvat… joita voisi ihailla melkein loputtomiin. Tuttuja rakkaaksi tulleita lajeja – ihan luonnollisessa koossa! Kiitos, Irma, näistä luontoelämyksistä!

  1. Kiitos palautteestasi, Juniper. Yritän pyrkiä kevään tullen päivittämään blogiani ahkerammin. On jäänyt aika huonolle hoidolle viime aikoina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.