Pikaruokailua

Pieni sinitiainen on nykyään yleisempi ruokintapaikan vieras kuin isoserkkunsa talitintti. Ainakin minun pihallani.

Laskin, että yhtä talkkaria kohden lintulaudalla kävi 5-6 sinttiä.

Vikkelä hömppä vauhdissa, saaliinaan maapähkinän puolikas.

Nam.

Huilataanhan välillä.

Talitintti tammikuussa.

Keltasirkku viihtyy kauralyhteiden äärellä.

Pörhistellessään pakkasessa sirkku näyttää ihan eri linnulta.

Tämä sirkuttelija oli parkkeerannut itsensä männyn oksalle. Kuten kuvasta näkyy, oli pilvinen päivä, luntakin vähän sateli.

Muutama punatulkkukin käväisi ruokailemassa. Pihlajan latvasta on hyvä tähystää.

Viherpeipoille kelpasivat myös viimeiset pihlajanmarjat. Viherpeipot vierailevat ruokintapaikalla noin 30 linnun parvissa. Kaksi tällaista parvea istuskelee päivittäin koivujen latvoissa, josta ne välillä pyrähtävät alas syömään.

Epäluuoinen urpiainen.

Käpytikka tiirailee.

Ja eikun talipötkön kimppuun taas.

Muita ruokintapaikan vieraita tänään oli muutama närhi, joista en uneksikaan saavani kuvia…

18 kommenttia artikkeliin ”Pikaruokailua

 1. Hienoja ja tarkkoja kuvia. Sinitintti- ja keltasirkkukuvissa on hienot höyhenten yksityiskohdat.
  Tuo viimeinen tikkakuva on vallan mainio otos! Hetken aikaa täytyi oikein katsoa että mikä ihmeen pommi sieltä on tulossa kohti. Loistava laukaus!

 2. Voi miten suloiset ( ja tarkat!) nuo alun pörheät tinttikuvat! Mistä sä erotat kuusi- ja hömötiaisen? trakotan, oletko varma, että tuo ei ole kuusitiainen? Meillä kävi lintulaudalla sen päiväinen tinttihuiske ennen kaupunkiin muuttoa, mutten mä ikinä oppinut erottamaan niitä kahta toisistaan.

 3. Onpas ollut huisketta teillä! Ja miten hienot kuvat.. kyllä harmittaa kun en voinut osallistua tuohon.Olen nähnyt täällä vain korpin ja hömötiaisen..
  Haastoin sinut kuvahaasteeseen blogissani, käypäs katsomassa..

 4. Onpas komea lajivalikoima. Tikka lähtee komeesti lentoon ihan tikkana. Mun saldoksi tuli vain tali- ja sinitittit sekä herra harakka. Naapurissa näin närhen ja pari keltasirkkua. Sitä se teettää kun on kaurat lopussa pari päivää…

 5. Monioita lajeja olet saanut näköpiiriisi. Minä pidin tuosta touhukkaasta hömöstä, siinä oli menoa ja meninkiä, kynnet vain pysyivät tiukasti pähkinän ympärillä.
  Tiedätkös tällä pihalla en nähnyt siivekkäitä, saattoi johtua siitäkin kun mies pörryytteli moottorisahalla pihapiirissä. Katsotaan josko huomenna.

 6. Mainioita nuo hömppäkuvat! Sinä saat hyvän pihapongaussaaliin, kun näet niin paljon lajeja. Hienoja kuvia kaikista, minä yritin vain hiljaa katsella ja laskea, etteivät pelästyisi pitkää putkeani.

  Tulin nyt wp:hen kirjautuneena, etten joutuisi roskiin, mutta muuten olen jo siirtynyt takaisin vuodatukseen. (http://uuna.vuodatus.net/)

 7. Huikean hieno saldo lintukuvia.
  Urpiaista en ole vielä tänä talvena omalla pihalla nähnyt. Sen sijaan tänään tupsahti tammen kylkeen puukiipijä. Metka lintu sekin.

 8. Lepis, kiitos. Valon vähyys vähän haittasi kuvailua.

  Uuvana, sinitinttikuvat laitoin vertailun vuoksi kokeeksi raw-kuvista. Yleensä en ota raw-kuvia, kun vievät turhan paljon tilaa dementoituneella läppärivanhuksellani, mutta silloin tällöin ihan uteliaisuudesta tulee verrattua kuvan laatua jpg-kuviin. Muistikorttikin täyttyy turhan nopeasti raw:na kuvatessa. Eikä tässä nettikäytössä liene suurtakaan eroa, missä muodossa kuvat on otettu. Kiitos kommentistasi.

  Taru, tikka on hauska tipu.

  Krisu, kuusitiaisella on valkoinen viiru niskassa, hömöllä ei. Kyllä tämä on hömö, vaikkei kaikissa kuvissa niska näykään. Yksi kuusitinttikin ruokintapaikallani käy, muttei sattunut eilen vierailu kuvausaikaan.

  Elisa, tänä sunnuntaiaamuna vasta huiske käykin. Yöllä on tullut lunta kovasti ja lisää sataa koko ajan. Oravakin kaivoi lumen alta siemeniä. Korpin ottaisin mielelläni vieraaksi tännekin. Käynpä katsomassa haasteesi. Kiitos.

  ATToivanen, varmaan juuri tuosta säännöllisestä tarjoilusta on kiinni tirppavalikoiman runsaus. Erilaista sapuskaa pitää olla tarjolla, jokaiselle jotakin.

  Pehmyt piirto, hömötintin ruokailu kuvaa mielestäni hyvin vilkkaan pikku linnun syöntiä. Sehän hyppää kesken ruokailunkin oksalta toiselle. Toivotaan, että tänään pihallanne käy täysi ruokailutohina.

  Uuna, nämä samat lajit käyvät päivittäin ruokintapaikallani. Viestisi kaivoin tänä aamuna roskiksesta! Huomasin jo eilen sinun muuttaneen (taas!) vuodatukseen…

  Aimarii, puukiipijän olen nähnyt täällä vain metsässä. Ei ole oppinut vielä lintulaudalle. Ehkäpä löytää tarpeeksi syömistä puistakin.

  Häivähdys, kiitos. Asun maaseudulla metsien, peltojen ja järven läheisyydessä, lähimmät naapurit noin puolen kilsan päässä.

 9. Paljon kivoja pikku kavereita olet saanut kuvattua, ihania kuvia. Urpiaisia meillä ei vielä ole näkynyt, joinain vuosina ovat tulleet isoina parvina. Sininitinttejä meilläkin aika paljon, kyllä talitinttejäkin on.

 10. Urpiaiset liikkuvat usein yhdessä viherpeippojen kanssa samassa parvessa, 26 urpiaista laskin tänään noin 40 viherpeipon joukossa. Kyllähän päivät menisivät ihan hyvin näiden puuhia seuraillessa…

 11. Ahaa, minä en olekaan tuota RAW-kuvausta edes vielä kokeillut. Varmaan pitäisi. Toisaalta otan itse niin paljo kuvia yleensä, että en varmaan vakituiseksi formaatiksi sitä ottaisi, ihan tilasyistä. Minullekin riittää jpg-laatu omiin tarkoituksiini.
  Mutta jännä nähdä tuota eroa käytännössä.

 12. Voi jestas sentään, kun onkin hienoja kuvia ja tarkkoja ja teräviä!
  Sulla onkin k’äynyt monenklaista lintua siellä.
  Urpiainenkin.. Meillä joskus on ollut, muttei käy säännöllisesti, ihan joskus poikkeevat. Mutta harvoin.
  Viimenen kuva tikasta on erityinen kuva, meinaan upea!

 13. Kerrassaan loistava kuvasarja ilmeisesti ruokintapaikan linnuista, tai ainakin ruokaa hakevista linnuista. Jokainen kuva on sävähdyttävän hyvä, ei oppikirjamainen, vaan linnun olemusta kuvaava, siis sisintä olemusta.

 14. Ihan pihalla ruokintapaikkojen lähellä on kuvattu kaikki tirpat. Vältän kuvaamista lintulautoja, talimakkaroita ja muita rumiluksia, siksi kuvasin linnut pihan puista. Kiitos, Iines.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.