Talvi

Oikeata talvea odotellessa voi muistella menneitä. Vaakakuvat saa isommiksi klikkaamalla.

Vuosi sitten joulukuun 13. oli jo talven tuntua.

Samana päivänä Niiniveden rannassa.

Tammikuussa 2010 Rautalammin Nokisenkoskella. Pakkasta noin 30 astetta.

Nokisella tämäkin.

Koskikara Nokisenkoskella tammikuussa 2010.

Keltasirkku.

Kiteitä katajalla.

Järviruokokin on koristautunut.

Lepät myös.

4.11.2006  kotijärvi oli jo jäässä.

Siipien kantavuutta kokeilemassa…

15.12.2010

Tyyrinvirran talvehtijat tammikuussa 2011.

Konneveden Siikakoskella 15.1.2011.

Siikakosken aamuhöyryjä tammikuussa.

38 kommenttia artikkeliin ”Talvi

  1. Näitä näkymiä jo odottaa tässä räntäsateessa ja pimeydessä. Tosin marraskuussa on ollut aurinkoakin yllättävän monena päivänä.

    1. Totta, aurinkokin on näyttäytynyt aika ajoin. Tallessa on. Mutta sitä lunta ja pakkasta toivoisi jo näille leveysasteille.

  2. Ihanan raikkaita talvikuvia. Ja se kirkas sinisyys saa sielun väräjämään. Nyt vain on ollut pimeitä, kosteita, jatkuvia harmaita päiviä. Narskuvaa lunta ja pikkupakkasta jo kaipaisin.

    1. Talvi on joka vuosi tullut, vaikka usko siihen onkin nyt koetuksella. Kyllä se tästä vielä iloksi muuttuu. Saa sitä välillä vähän purnatakin…

  3. Unelmointikuvia olet laittanut ja kauniita sellaisia. Täällä sataa nimittäin vettä ja tuulee kovasti. Toivottavasti edes jouluksi tulee lunta.

    1. Kiitos, Mirja. Sitä samaa täälläkin. Onneksi lupasivat sääprofeetat ensi viikolla vähitellen kylmenevää. Toivotaan.

  4. Hienoa, kun muistutat, että tällaistakin voi olla olemassa. Veden äärellä Irma on parhaimmillaan. Hyvää joulukuuta!

    1. Jospa jotain vastaavaa vielä olisi näköpiirissä, onneksi meillä on pitkä talvi… Kiitos ja hyvää loppuvuotta, kontra.

  5. Mukavaa kun on kuvia mitä makustella odotellessa talven tuloa. Mökillä on tällä hetkellä selkeä sää, illalla aikaisin alkaa olla pimeää, silloin on kiva kun ulkona on kynttilöitä palamassa. Nautitaan joka hetkestä.

    1. Jokaisella vuodenajalla on puolensa. Ja muutaman viikon kuluttuahan alkavat päivät taas pidentyä. Tänään näyttää tulevan valoisa päivä! Joten ulos aurinkoa ja sinitaivasta katsomaan! Kiitos, Tia.

  6. Ihania haavekuvia ♥
    Eilen illalla juuri katselin omia kuviani viime joulu- ja tammikuulta ja mietin, että pääseeköhän tänä talvena ollenkaan kuvaamaan samanlaisia tunnelmia.
    Aikalailla kylmä oli viime tammikuussa -30 asteessa kuvata koskimaisemia, mutta näin jälkeenpäin ajatellen aika ihanaa kuitenkin…..
    Oikein mukavaa joulunalusaikaa sinulle!

    1. Viime vuonna talvi alkoikin jo ajoissa marraskuussa. Lumikaan ei sulanut välillä pois. Jäällä kuljin jo tähän aikaan viime vuonna, nyt vasta ohutta riitettä rannassa. Yöllä on satanut ohut lumikerros, joka vähän valaisee maisemaa. Jospa se tästä vielä. Hyvää joulun- ja talvenodotusta sinullekin!

  7. Kuvista huokuu talven kauneus. Tykkään talvesta ja ehdin odottaa kovasti jo lumien tuloa. Edellisvuosina on täällä pohjoisemmassakin tullut aiemmin oikea talvi ja kantava jääpeite, nyt siis noin kuukautta myöhemmin, tosin jäille en ole vielä mennyt. Lunta on melko paljon, mutta melko lämmintä, noin -5 astetta. Kaukana ollaan vielä noista sinun kuviesi kirkkaista talven ilmeistä.

    1. Viime yönä saatiin vähän lunta lopultakin. Järven rannassa riitettä, joutsenperhe viipyy edelleen kotijärvellään. Onhan talvemme sen verran pitkä, että ehtii tulla vielä se ’oikea’ talvi.

  8. Voi vain haikailla ja huoahtaa…kun katselee näitä sun upeita talvikuviasi!
    Voiko tällaista ollakkaan, näin kaunista meidän maassamme oikeesti olla???
    Sä olet loihtinut kyllä niin tosiaan kauniin talvimaiseman esiin, että sitä vaan toivoo, että tulisi pian pian, vaikka olisikin se 30 pakkasta!Hui!
    On se ollut aika pakkasta silloin ja jos nyt sellanen tulisi, niin jäätyis varmaan!
    Mutta todella upeat kuvat jälleen kerran!
    Mun pitää vielä mennä ne katsomaan ja ihailemaan niitä!

    1. Kiitos, Harakka. Oikeasti pakkasta oli viime talvena useanakin aamuna lähes 40 astetta, mutta noihin pakkaslukemiin en tohtinut lähteä kameraa testaamaan. Vähän vähempikin riittäisi, 10-20 pakkasastetta olisi ihan sopiva. Nyt saimme muutaman sentin lunta, lisää toivotaan.

  9. Upeita kuvia, vasta lumi antaa talvelle talven….ilman sitä mitä se olisi.
    Täällä tuli yöllä 2cm toivottavasti pysyy, kaamos on liian pimeä ilman sitä.

    1. Pienikin lumikerros tuo jo valoa maisemaan. Meilläkin vasta muutama sentti. Teillähän oli aikamoinen myrskykin jokin aika sitten, ainakin etelämmässä. Kiitos, Ari.

  10. Kyllä se talavi vielä Pohos-Savoonnii tulloo, jos ei tänä nii ens vuonna. Nokinen, Tyyrivvirta ja muut piäsöö höyryämmää. Näkköö sinun kuvistassii että aeka siännöllistä tuo on ollu. Alakaminen vua on ruvenna heittelehtimää aeka laella, vua helemikuussa on tuas varmasti lunta ja pakkasta. Alaku on nyttii jo viimen luppoova, Suonijjoella aenae.

    1. On se vuan tuo savon kiel aeka kaaheeta räntättynä. Höyrylöitä kovasti jo ootellaan tiäkkäki. Kovasti eppäelen että männöö väkisinnii ens vuoven puolele talaven tulo. Voeha se olla tulemattaki. Eepä noesta ilimoesta voe nykyvvää iha varma olla.

  11. Hienoja kuvia. Jännä miten eksoottisilta kunnon talvinäkymät tuntuvat kuvia katsellessa nyt kun ei ole vielä kunnon talvea näkynyt oikein edes vilaukselta. Mutta jos huomenna tulisi lumi niin parissa päivässä siihenkin taas tottuisi.
    Kova talvimyrsky on ollut tänään ainakin täällä. Lunta saadaan silti vielä odotella.

    1. Lunta tupruttaa parhaillaan ihan kunnolla Savossa. Pysyisipä nyt. Pakkasta siis seuraavaksi, kiitos!

    1. Lunta, pakkasta ja valoa. Kyllä niitä vielä saadaan. Kevättalvella valon lisääntyessä onkin paremmat kuvausolosuhteet.

  12. Nyt ilmassa loskaa ja vettä-tällaisina päivinä ikävöi kunnon talvea vaikken olekaan talvi-ihmisiä…

    1. Nyt onneksi pakastuu yöksi. Huomenna saattaa jopa aurinko näyttäytyä. Kyllä se tästä.

  13. Irma, this is wonderful
    it is said that there will not be snow in Greece before January 🙂

    I hope you are all healthy and well

    1. Finn, thank you. I’m well and healthy. But our winter has not come yet. These photos are from last winter. Today it has been raining (water) all day. There is only little snow on the ground. I hope we’ll get frost and snow soon. I wish you all the best.

  14. Hienot kuvat olet saanut ja valoakin on kummasti riittänyt. Näin vuoden lyhimpänä päivänä sitä ei ulkona juuri näy, nytkin sataa räntää. Vuoden lyhin päivä merkitsee kuitenkin, että tästä lähtien päivä pitenee joka päivä.

    1. Kiitos, Sakari. Kaikki kuvat on menneiltä talvilta, kun ei tämä talvi oikein ole ollut suosiollinen tällaisille näkymille. Jokunen sentti lunta on täälläkin keskisessä Suomessa ja lämopötila nollan tienoilla. Lohtuna tosiaan päivien pidentyminen ja se, ettei ainakaan enää synkemmäksi voi talvi tulla… Nyt odottelemaan valoa, pakkasta ja lunta.

    1. Juu, nyt on lunta tullut. Tänään olikin hieno sää, aurinkoa, lunta ja pakkasta sopivassa suhteessa. Vähän kuvasinkin, vaikka uunin nuohous- ja lämmityshommat veivätkin ison osan päivästä. Laittelen kuvia, kunhan niitä ensin tutkailen. Johan tuosta edellisestä postauksesta onkin kulunut jo toista kuukautta.

    1. Kiitos, Jossu! Nämä kuvat otin vanhalla kamerallani, Canon 400D, kittilinssillä 18-55mm, joissakin kuvissa myös 70-300mm.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.